Mit jelent ez a rendőri karjelzés?
Mit jelent ez a rendőri karjelzés, és a kresz melyik pontja hivatkozik rá?
Előre is köszönöm,
Leülhet, 1-es.
A rendőrnek ez a pozíciója azt jelenti, hogy csak a szemből érkezők haladhatnak.
Hiába áll feléd oldalirányban, a kinyújtott jobb kéz tilos jelsést ad neked.
#3 Nincs mit.
Ha ugyanígy oldairányban áll, és a bal karját nyújta előre, akkor a szemből jövőket stoppolja.
Ilyenkor egyenesen vagy balra a rendőr mögött, jobbra pedig a rendőr előtt kanyarodhatsz.
Na ezzel most én mondtam oltári nagy baromságot.
Vajon miért?
A jobb kezében van a bot, azzal adja a fő jelzéseket. Olyan jelzés nincs, amit a #4-esben írtam.
Ohhh. Köszönöm! Van esetleg tipped, hogy honnan érdemes tájékozódni az ilyenekkel kapcsolatban? Jövő pénteken vizsgázom, és szeretném ha flottul menne.
Előre is köszi,
Miből tanulsz? E-titan és kreszkönyvekben általában benne van minden.
kreszteszt.net oldalon ha csinálsz teszteket, ott magyarázatot is kapsz a válaszadás után
E-titanban lévő teszteket nagy eséllyel viszontlátod vizsgán. Különösen a képes/videós kérdéseket.
Itt van egyébként a jogtár:
II. RÉSZ
Közúti jelzések
A rendőr jelzései
6. § (1) A forgalmat az útkereszteződésben irányító rendőr karjelzései:
d) ha a rendőr jobb karját vízszintesen maga elé nyújtja, bal karjával pedig maga elé int, a balról érkező járművek - a rendőr előtt - balra bekanyarodhatnak; a jelzés nem tiltja a balról érkező járművek egyenes irányban való továbbhaladását vagy jobbra bekanyarodását, de a többi irányból érkezők részére a továbbhaladás tilalmát jelenti;
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!