Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Ki a hibás? Ez a karjelzés...

Ki a hibás? Ez a karjelzés azt jelenti, hogy álljak meg?

Figyelt kérdés
Egy meredeken lejtő útnak a szélén egy fekete ruhás ember (láthatósági mellény nélkül) egy rongydarabbal a kezében lefelé integetett, én meg nem álltam meg (mert nem tudtam hogy ez mit jelentene) és a kanyarban majdnem neki mentem a traktornak, mert felhordták az útra a sarat és megcsúszott rajta a kocsi ahogy fékeztem. Szerintük ez szabályos volt, és nekem tudnom kellett volna, hogy ez a karjelzés azt jelenti hogy álljak meg. Ez így tényleg szabályos? Vagy ki volt a hibás ebben az esetben?

2022. febr. 21. 11:10
A kérdező szavazást indított:
Szabályos volt ahogy csinálták
Nem volt szabályos
18 szavazat
1 2 3
 1/27 anonim ***** válasza:
70%

Te voltál a hibás. Lehet, hogy ilyenkor nem állsz meg, de lassítani mindenképpen illett volna.

Ha nem állt volna ott, még komolyabb baleset is lehetett volna....

2022. febr. 21. 11:20
 2/27 A kérdező kommentje:
És egy másik kérdés. Ha esetleg így neki mentem volna a traktornak, akkor kötelesek lettek volna a kárt megtéríteni, és az embertől függetlenül csak egy sima baleset lett volna, vagy őt is figyelembe vették volna, hogy “próbált engem figyelmeztetni” arra, hogy álljak meg?
2022. febr. 21. 11:25
 3/27 A kérdező kommentje:

1

Lassítani lassítottam, csak egyből a kanyar előtt álltak, lejtett az út és még a felhordott sártól is csúszott, úgyhogy ha egyből elkezdtem volna lassítani, erős fékezés nélkül szinte akkor se tudtam volna megállni.

2022. febr. 21. 11:27
 4/27 anonim ***** válasza:
93%
Simán jelezhet neked valaki veszélyt, azt neked illene figyelembe venni és lassítani, esetleg megkérdezni mi a probléma, hogy tudjad mi vár rád. A traktor nem volt szabályos, mert nem hordhat fel semmi szennyet az útra, előtte le kell takarítania a kerekeket. Ez benne van a Kreszben. Ugyanakkor a megcsúszás miatt te voltál a hibás, mert nem az útviszonyoknak megfelelően közlekedtél és ebből lett majdnem baleset. Ráadásul még “szóltak” is neked hogy óvatosan. Szóval te lettél volna a hibás egyértelműen, hogyha baleset van.
2022. febr. 21. 11:27
 5/27 A kérdező kommentje:

4

Ez teljesen igaz, csak mondjuk én ennyi idő alatt nem is kapcsoltam, hogy meg kellene állni, és addigra már meg is láttam a traktort az úton. Nyilván ha egy rendőr, polgárőr stb lett volna, akkor nem így lett volna, csak egy fekete ruhás ember láttán ez nem jutott először eszembe.

2022. febr. 21. 11:31
 6/27 anonim ***** válasza:
90%

2: nem fizetett volna a biztosító, mert te voltál a hibás. Nem az útviszonyoknak megfelelően vezettél.

Hasonló helyzetben - hirtelen adódó veszélyhelyzet esetén - nálad se lenne tárcsa, vagy egyéb hivatalosnak látszó eszköz! De kiállnál az út szélére integetni, hogy megpróbáld minimalizálni a balesetveszélyt.

2022. febr. 21. 11:33
 7/27 anonim ***** válasza:
47%

5: hogy van neked jogsid, hogy ennyi idő alatt nem kapcsoltál...???

Teljesen átlagos forgalmi helyzetekben is tizedmásodperc alatt "kapcsolni" kell!

2022. febr. 21. 11:33
 8/27 MGéza ***** válasza:
96%
Állt a traktor? Mert ilyenkor kanyar elé kéne kitenni az elakadásjelzőt hogy nyilvánvaló legyen a veszély. Gondolom, ilyen nem állt rendelkezésre a traktorban, de az integetésre meg tény hogy lassíthattál volna, hátha nem jókedvében mutogat.
2022. febr. 21. 11:38
 9/27 A kérdező kommentje:

7

Ez egy pár tized másodperc volt, nem 10-20 másodperc. Amikor elhaladtam az ember mellett, akkor már kapcsoltam meg egyből meg is láttam a traktort, de az út miatt még így is ennyi idő volt megállni, pedig nem mentem gyorsan.

2022. febr. 21. 11:38
 10/27 anonim ***** válasza:
65%
en nem vezetek, de nekem teljesen egyertelmu hogy valamire fel akarta hivni a figyelmedet az integeto ember. lassitani minimum kellett volna, de en lehet meg is alltam volna megkerdezni mi a baj, az is lehet hogy valaki veszelyben van, segitseget probalnak kerni
2022. febr. 21. 11:40
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!