Megállni Tilos táblánál "parkolt" a menyem, (2 hónapja tették ki) nem figyelte csak a megszokás. Lefényképezte a rendőr, mennyi büntetésre számithat?
velem egyszer megesett az ,hogy egy kisvárosban voltam (ahová suliba járok) és mászkáltam a városba mert a kórházba vittem anyut meg a papámat aztán beálltam az egyik emeletes ház parkoló részébe, ez egy hosszú zsák utca aztán van egy tábla az utca közepénél na én a tábla előtt fordultam meg és ugye nem láttam,hogy mi van a táblán ,viszont ahol bemegyünk az utcába ott semmilyen tábla sincs kitéve hát szépen leparkoltam jobb oldalra aztán az egyik lakó nagyon nézett kiszállt a kocsiból és elkezdett nekem ugrálni hogy sok a pénzem?én meg mondnom neki hogy nem miért erre elkezdett pampogni,hogy mert itt nem lehet megállni meg majd jön egy rendőr és bírságol meg egyebek..és körülbelül 15 percig mondta a magáét és addíg nem ment el onnan amíg idegességembe fogtam hátratolattam a tábla mögé ... erre látom hogy a tábla egy megállni és várakozni tilos tábla... :D
De nem értem hogy akkor miért nem abba az irányba fordítják a táblát ahol be kell jönni, miért fordítják a másik felé ahol nem lehet bejönni illetve nincs út....
ma 9:15-nek
Az bizony táblakihelyezési hiányosság!. Ilyen esetben, ahol bemész az utcába, a megállni tilos táblát az út bal oldalára is ki kellene helyezni egy olyan kiegészítő táblával, ami távolságot jelöl meg. (Az általad említett megállni tilos tábláig tartana a tilalom...) "Normál" esetben azért nem helyezik ki, mert az a KRESZ szabály, hogy megállni a menetirány szerinti jobb oldalon szabad, feltételezi, hogy nem állnak meg szabálytalanul a menetirány szerinti baloldalon, kizárva annak lehetőségét, hogy az út másik végén (oldalán) kihelyezett tiltó (vagy akármilyen) táblát észlelhessék. Azonban ha úton nem tiltott a megfordulás, akkor ez a logika (ráadásul zsákutca esetében!) nem állja meg a helyét.
Ha ebből bírság lenne, egy fellebbezés biztosan megállná a helyét!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!