Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Áthajtottam a piros lámpán...

Áthajtottam a piros lámpán egy kereszteződésben. Szerintem hibásan működött. Kell ilyenkor büntetést fizetni?

Figyelt kérdés

Legalább tíz éve járok arra, ismerem már a közlekedés rendjét. Vagy két ciklus végig ment, de a lámpa folyamatosan pirosat világított. Mögöttem már hosszú volt a sor, dudáltak is. Meguntam. Fokozott körültekintéssel, óvatosan átmentem. Mások is így tettek. Csak később gondolkoztam, hogy van fent kamera. Ilyen esetben is megbüntethetnek?

Mit mond ilyenkor a jogszabály?

2022. febr. 9. 17:32
1 2 3 4
 21/32 anonim ***** válasza:
36%
#19: Hát jó viccesek akkor az egyetemi oktatók akik szintén ezen az állásponton vannak...
2022. febr. 10. 11:53
 22/32 anonim ***** válasza:
45%
Ha tényleg azt állítják hogy nem fordul elő olyan hogy a lámpa bizony csődöt mond, akkor igen viccesek bizony.
2022. febr. 10. 13:28
 23/32 A kérdező kommentje:

Gyalázkodás helyett inkább olvasd el még egyszer, hogy mit írtam!

Nem azért mentem át, mert 2 perce nem váltott át, hanem azért, mert bő 10 év alatt kiismertem a lámpát, tudom, hogy melyik sáv után ki következik. Ez kétszer végigment, ez után döntöttem úgy, hogy szétnéztem és mivel nem jött senki, átmentem a folyamatosan pirosan világító lámpán! Egyébként még soha nem tapasztaltam abban a kereszteződésben hibás(65 másodpercnél hosszabb pirosat) működést.

Egyébként biztos vagyok benne, hogy a hozzád hasonló, rugalmatlan sofőrök sokkal inkább veszélyeztetik a közbiztonságot, mint aki kicsit is rugalmasabb! Szerintem te a helyemben még mindig ott állnál, hogy hergeljed a többi sofőrt!

2022. febr. 10. 15:42
 24/32 anonim ***** válasza:
67%
Velem is volt már ilyen egyszer. Mértem. 10 percig piros volt a lámpa, mire meguntam. 10 percig egyik lámpa sem piros, nyilván ha megbüntettek volna, be kellett volna bizonyítanom, hogy rossz volt a lámpa.
2022. febr. 10. 16:03
 25/32 anonim ***** válasza:
36%
Helyesbítenék a 22-es válaszomon, ha ilyet állítanak akkor inkább szomorú, mintsem vicces.
2022. febr. 10. 16:26
 26/32 anonim ***** válasza:
28%

"Egyébként biztos vagyok benne, hogy a hozzád hasonló, rugalmatlan sofőrök sokkal inkább veszélyeztetik a közbiztonságot"

Igen nyilván a "hozzám hasonló" sofőrök okozzák a bajt és nem azok akik a piroson mennek át.... :)

Mondom, így már teljesen világos miért balkáni a közlekedésünk.

2022. febr. 10. 17:30
 27/32 anonim ***** válasza:
30%

Én 5 percet várnék ilyen esetben legalább.

Hátha egy rendőr arra téved aztán eligazítja a forgalmat.

De nyilván haladni akartál szóval eszembe nem jut okolni emiatt, ha körültekintő voltál akkor semmi gond nincs ezzel.

Én egyszer vasúti átjáróval voltam így. Csak fényjelzés volt, végig pirosan villogott. 5 perc után körültekintően átgurultam rajta mert meguntam. Én utánam is ugyanúgy át jöttek a piroson.

2022. febr. 11. 00:36
 28/32 anonim ***** válasza:
18%
#22,25: Látom mi a baj... Egy olyan kifejezésre fröcsögsz, aminek nem ismered a jelentését, így nincs is értelme vitázni róla. Ezek után lepontozni, meg okoskodni elég szánalmas. Na nyomd a minuszt tovább
2022. febr. 11. 07:55
 29/32 anonim ***** válasza:
39%
#28-as max te fröcsögsz!
2022. febr. 11. 08:29
 30/32 anonim ***** válasza:
58%
Meg@asztak?
2022. ápr. 12. 20:50
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!