Áthajtottam a piros lámpán egy kereszteződésben. Szerintem hibásan működött. Kell ilyenkor büntetést fizetni?
Legalább tíz éve járok arra, ismerem már a közlekedés rendjét. Vagy két ciklus végig ment, de a lámpa folyamatosan pirosat világított. Mögöttem már hosszú volt a sor, dudáltak is. Meguntam. Fokozott körültekintéssel, óvatosan átmentem. Mások is így tettek. Csak később gondolkoztam, hogy van fent kamera. Ilyen esetben is megbüntethetnek?
Mit mond ilyenkor a jogszabály?
Gyalázkodás helyett inkább olvasd el még egyszer, hogy mit írtam!
Nem azért mentem át, mert 2 perce nem váltott át, hanem azért, mert bő 10 év alatt kiismertem a lámpát, tudom, hogy melyik sáv után ki következik. Ez kétszer végigment, ez után döntöttem úgy, hogy szétnéztem és mivel nem jött senki, átmentem a folyamatosan pirosan világító lámpán! Egyébként még soha nem tapasztaltam abban a kereszteződésben hibás(65 másodpercnél hosszabb pirosat) működést.
Egyébként biztos vagyok benne, hogy a hozzád hasonló, rugalmatlan sofőrök sokkal inkább veszélyeztetik a közbiztonságot, mint aki kicsit is rugalmasabb! Szerintem te a helyemben még mindig ott állnál, hogy hergeljed a többi sofőrt!
"Egyébként biztos vagyok benne, hogy a hozzád hasonló, rugalmatlan sofőrök sokkal inkább veszélyeztetik a közbiztonságot"
Igen nyilván a "hozzám hasonló" sofőrök okozzák a bajt és nem azok akik a piroson mennek át.... :)
Mondom, így már teljesen világos miért balkáni a közlekedésünk.
Én 5 percet várnék ilyen esetben legalább.
Hátha egy rendőr arra téved aztán eligazítja a forgalmat.
De nyilván haladni akartál szóval eszembe nem jut okolni emiatt, ha körültekintő voltál akkor semmi gond nincs ezzel.
Én egyszer vasúti átjáróval voltam így. Csak fényjelzés volt, végig pirosan villogott. 5 perc után körültekintően átgurultam rajta mert meguntam. Én utánam is ugyanúgy át jöttek a piroson.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!