Áthajtottam a piros lámpán egy kereszteződésben. Szerintem hibásan működött. Kell ilyenkor büntetést fizetni?
Legalább tíz éve járok arra, ismerem már a közlekedés rendjét. Vagy két ciklus végig ment, de a lámpa folyamatosan pirosat világított. Mögöttem már hosszú volt a sor, dudáltak is. Meguntam. Fokozott körültekintéssel, óvatosan átmentem. Mások is így tettek. Csak később gondolkoztam, hogy van fent kamera. Ilyen esetben is megbüntethetnek?
Mit mond ilyenkor a jogszabály?
Hogy kicsit egyértelműbb legyen a helyzet, egy 4 sávos útba csatlakozik merőlegesen egy 2 sávos utca. Ennek a kereszteződésnek a forgalmát irányítja a jelzőlámpa. Én a 4 sávos úton szerettem volna egyenesen haladni. Nem arról van szó, hogy behunytam a szemem és lesz ami lesz alapon fékezés nélkül átrobogtam rajta, (Bár lehet, hogy jogilag nincs különbség, de szerintem erkölcsileg van!), hanem vártam vagy két percet és mivel az én sávomnál nem váltott át, körülnéztem, nem jött senki és akkor szép lassan átmentem rajta. A mellettem levő sávba, meg akik utánunk jöttek, azok is átjöttek. Úgy gondoltam, mivel feltorlódtak az autók, dudáltak, nem lehet feltartani a forgalmat. Lehet, nem a legbölcsebb cselekedetem volt.
Sajnos, nincs forgalmat rögzítő kamerám a kocsiban, így nem tudom bizonyítani az esetet.
Kár ezen rágódni, kérdező!
Azok a kamerák biztos nem a piroson áthajtókat lesik. Ha akkor és ott nem állított meg rendőr, akkor gyakorlatilag kizárt, hogy később csekk érkezzen neked.
És ha netán mégis? Semmi nem történik, befizeted, mint a gázszámlát és kész.
Ja, jó hát én kérek elnézést...
Kezdem érteni miért olyan balkáni a közlekedésünk amilyen.
A lámpák fail-safe rendszerek. Nem romlik el úgy, hogy piros legyen.
A bünti teljesen jogos lenne, de valószínű nem fogsz kapni, ahogy előttem írták
17.! Az Örsön volt szerencsém olyannal találkozni, hogy minden irányból mindenkinek szabad jelzést adott. Nem álmodtam, megtörtént.
Sashalmon meg órákig tilos volt egy időben egy lámpa a hévnél. Nem én találtam ki. A Veres Péteren esőben rendre megbolondulnak.
Pl. csinál olyant, hogy sárgán villog, majd visszatér a normál működés kb. tíz másodperce, majd sárgán villog, majd elsötétül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!