Mièrt nem szedik le a règi jeleket az utakon?
Ezek az "átfirkálások" szerintem KRESZ szerint megfelelőek.
Forgalmi rend változást jeleznek, és előttük kint van az erre figyelmeztető tábla, gyakran sebesség korlátozással együtt.
Igen, és ilyen helyeken kirakják előre a figyelmeztető táblákat (útépítés, forgalmi rend változás, 30-as korlát). A sárga felfestések szabályosak ilyen ideiglenes helyeknél.
Ideális esetben semmi baj nincs az ideiglenes jelzésekkel, ha azokat következetesen helyezik el és folyamatosan karbantartják.
A gond Budapesten és sok más helyen is az, hogy ha a kihelyezéskor próbálnak is jól követhető jelzèseket használni, azok a ma használt szalagos technológia miatt elmozdulnak. Ez természetes dolog, hiszen pont a könnyű áthelyezhetőség a lényege ennek, szemben a festéssel. Csak ugye erre oda is kelle e figyelni a közútkezelő ill beruházó részéről.
Ahogyan arra is figyelni kell, hogy ha egy állandó jelzést nem lehet minden kétséget kizáró módon érvénytelenné tenni egy ilyen helyzetben, akkor azt bizony tisztességesen fel kell marni vagy lefesteni és ez szerintem sokszor nem történik meg.
Legalábbis én kifejezetten rutinos vagyok, Budapesten meg pláne, de különösen a metrópótlós útvonalakon, főleg sötétben, esőben kimondottan nehéznek találom a sávok követését illetve helyes megválasztását.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!