Az Aldi-s töltőnek milyen jeleket kell mutatnia pontosan?
azért kérdezem, mert eddig 2 vadi új aksit töltöttem fel vele, de mindkettőnél másképpen viselkedett, a leírásából meg ugyan nem igazodok ki, hogy mit is kellene mutatnia, számomra eléggé kétértelmű.
Aki használ ilyet, segítene?
Első esetben az volt, hogy elérte a fesz-t, maradt 13,5-ön és teljes feltöltöttség-jelzés mellett az elem-jel körüli téglalap villogott utána még vagy két napig (én úgy értelmezem h ez a karbantartás, azaz mikor már végzett, de most elbizonytalanodtam).
Második esetben:
Ugyanez, tele lesz az elem-jel, viszont nem villog körülötte a keret, hanem csak folyamatosan világít.
Most akkor a villogó keret vagy a folyamatosan ott lévő keret jelenti azt h végzett a töltéssel és csak "karbantart"?
fotó:
Töltés menete
A megfelelő töltőprogram kiválasztása és elindítása után a kijelzőn megjelenik 1
• az adott töltőprogram jele ( 7 , 8 , 9 vagy 10 ).
• a feszültségjelző 15 (az akkumulátor pillanatnyi feszültségét jelzi ki).
• a töltöttség kijelző 11 (a töltöttséget jelzi, a teli mezők a már rendelkezésre álló kapacitást,
az üresek a még hiányzó töltést jelzik).
Töltés közben a telep jelének körvonala villog (lásd E ábra).
Ha az akkumulátor teljesen feltöltődött,
• a telep jel minden vonala telin, a körvonal pedig állandó jelleggel látható.
• A feszültségjelzőn CHA látható (lásd F ábra).
A töltőkészülék az akkumulátor feltöltött állapotának megőrzésére fenntartó töltésre vált át.
De kaptál hozzá használati útmutatót, csak el kellene olvasni.
köszi, de szal nem, nem teljesen így volt a leírásban. ez most kicsit érthetőbb, csak az utolsó pontnál van egy dolog, amit nem értek.
azt írod:
"Ha az akkumulátor teljesen feltöltődött,
• A feszültségjelzőn CHA látható (lásd F ábra). "
és nem. nekem lassan 48 órája rajta van, sztem befejezte a töltést, az elemjel tele, semmi se villog, a körvonal se, viszont nem a CHG van kiírva hanem az akku feszültsége (13,6 V).
akkor ezek szerint viszont az előző esetében túl korán vettem le, mert az elem-jel már ugyan tele volt, de a körvonal még villogott.
oké, hát ennyivel is előrébb vagyok köszi, csak ez a CHG avagy fesz-érték nem tiszta akkor.
nos azóta még 3 aksit töltöttem, és ez valahogy nem akar passszolni.
úgy veszem észre, ahány aksi, annyiféleképpen viselkedik:
"Ha az akkumulátor teljesen feltöltődött,
• A feszültségjelzőn CHA látható (lásd F ábra).
A töltőkészülék az akkumulátor feltöltött állapotának megőrzésére fenntartó töltésre vált át."
a körvonal villogása valamelyiknél sosem szűnik meg, mintha az lenne a fenntartó töltés, nemtom. valamelyiknél meg igen. és ugyanez mondható el a CHG és a fesz kiírására is, egyiknél így, a másiknál úgy, sőt olyat is kifogtam, amelyiknél ez a kettő verzió egyfolytában váltakozik kb 10 másodpercenként.
de most akkor kétféle dolgot mondtok. bár igaz azt is hallottam h több változata van ennek az aldisnak.
de most akkor a CHG vagy a fesz kijelzése a "végső állomás"? nem tudom már követni (nekem meg aksinként váltakozik, és az újaknál is)
Első válaszoló vagyok. olvasgass! :-)
köszi. na megnyugodtam h itt is azt olvasom, kb mindenkinél másképp működik :)
nálam ez még azzal is cifrázódik, hogy két ugyanolyan típusú és Ah-jú, korú aksinál is képes eltérően viselkedni, teljes rejtély ez a töltő nekem továbbra is, de tekintve, hogy abszolút jól feltölt mindent, most már egyszerűen csak nem érdekel ...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!