Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Mennyire tartjátok be a KRESZ-t?

Mennyire tartjátok be a KRESZ-t?

Figyelt kérdés

Én személy szerint felmérem, hogy mi az, ami még biztonsággal áthágható, amivel csak kismértékben növelem egy baleset kockázatát.

(fontos: mindent, ami a kresztől eltér, kockázatnak tekintem)

- városban gyakran 60 felett közeledek

- kereszteződésnél, körforgalomban a "totyorgóknak" nem mindig adok elsőbbséget, hozzáteszem ezzel nem késztetem őket fékezésre

- egyirányú út legelején ha belátható a kereszteződés és nincs forgalom, gyakran kihajtok, de bentebbről sose fordulok vissza

- autóúton, ha a forgalom engedi 120-130kmh, belátható, egyenes és gyér útszakaszon 150kmh-val közlekedek

- sárgán még átmegyek

Nagyjából ennyi. Ti ezt veszélyesnek ítélitek meg? Nálatok mi az, ami még áthágható?

2021. dec. 22. 14:26
1 2 3
 21/26 anonim ***** válasza:
Szinte mindent betartok, kivéve a sebességkorlázotásokat, és sárgán én is át szoktam néha menni.
2021. dec. 22. 19:35
 22/26 anonim ***** válasza:
36%
Belsobe én is 60-62-vel megyek, se efelé nem megyek, van aki engem is a kulso öl előz és visszavág elem . Fouton én is 120-130-al megyek pályán 160-170 stopnal ha belátható kettesbe kikanyarodok, városban altalaban 60-al megyek , gyalogos ha nem pofátlan nem engedem át! Majd ha elmentem ráér átjönni!!
2021. dec. 22. 19:55
 23/26 anonim ***** válasza:
74%

90%-ban betartom. Csak a felesleges dolgokat engedem el: például fényes nappal, napsütéses időben nem kapcsolom be a fényszórót, ritkán indexelek, csak ha nagyon muszáj és autóúton/autópályán 20-30 km/h-val mindig többel megyek kivéve ha egyéb sebességkorlátozás van például építkezés miatt stb. stb.

Viszont soha nem sértem meg az elsöbbségi viszonyokat, megadom és nem mondok le a sajátomról, a kanyarodási szabályokat, a gyakogost mindig elengedem, megállok ha a villamosról közvetlenül az úttestre szállnak le az utasok, nem parkolok tilosban stb lehetne ezt is sorolni.

Itt inkább azzal van a baj hogy a sok önkéntes rendőr a saját szabályait akarja betartatni másokkal.

2021. dec. 22. 20:09
 24/26 anonim ***** válasza:
49%

#19: a kérdezőnek.

18.

2021. dec. 22. 20:18
 25/26 A kérdező kommentje:

#18,24

6 éve vezetek, a fentiek miatt még soha nem kerültem kétes szituba, büntetésem sincs

viszont a fogyatékos kerékpárosok miatt igen, akik kigurulnak a városba full beöltözve a 2 millás Specivel, de a kreszt hírből sem ismerik

a kormányra tapadó hétvégi nagypapák miatt, akiknek a reakcióidejét már percben mérik

a telepi vindízelek miatt

a totyogó, döntésképtelen sofőrök miatt, akik a kereszteződésbe érve teljesen fogalmatlanok az áthaladásról

a belső sávban szüttyögők miatt

azok miatt is, akik képtelenek felmérni egy előzés kockázatát

Soroljam még?

2021. dec. 22. 21:25
 26/26 anonim ***** válasza:

- Száraz időben, jó látási viszonyok és útminőség esetén 100-zal megyek 90 helyett.

- A falumban az iskola előtti, tökéletesen belátható útszakaszon csak akkor tartom be a 30-as táblát, ha látom, hogy vannak is ott gyerekek, így pl. éjszaka és tanszünetben nem. (Mondjuk normálisabb helyeken van is kiegészítő táblán jelzett időintervallum, de nálunk nincs.)

2021. dec. 23. 16:07
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!