Lehet így csinálni vagy hülyeség?
Jól tanácsolta apukád, sík úton nem fog elgurulni az autó.
Emelkedőn vagy lejtőn azért érdemes behúzni a kéziféket, illetve a padkának tekerni a kerekeket.
Sík út, egy kisebb parkoló van nem messze.
Köszönöm a gyors válaszokat.:)
Az én édesapám is ezt szokta csinálni (meg nekem mondani), de én nem, az eddigi 6 év alatt, mióta saját autót vezetek, még nem fagyott be a kézifék.
De amúgy sík úton nyilván nem fog elgurulni a kocsid.
Jól tanácsolta.
A bowden ami az autó alatt fut végig minden további nélkül be tud fagyni még zsír új autón is, egyedül az a kérdés hogy a jeget a fékben lévő rugó ami visszahúzza a bowdent illetve a fékpofákat képes-e megtörni, ezen felül ha a pofákra víz megy azok is letudnak tapadni a hidegben, bár ha csak a pofák vannak letapadva a bowden nem, akkor önerőből kiszabadul a kocsi.
Mellesleg a gyakori használattal csak a berohadást lehet megakadályozni, a befagyást nem, nekem is volt hogy 10-évig semmi egyik autón sem utána egymás után 6x egy tél alatt 4 különböző autón, úgy hogy az egyik 1-éves se volt.
15 éve vezetek napi szinten, sosem fagyott még be a kezifekem.
Viszont az autót nyugodtan a hagyd mindig sebességben (1 vagy r attól függőben merre lejt az út), semmi baja nem lesz, sőt, így biztonságos.
Nekem a szomszédom nem értette sose miért nem hagyom üresben az autót ha megállok.
Én is mindig egyesben hagyom és ha megkívánja az út domborzata akkor behúzom a kéziféket.
A szomszéd mindig üresben teszi le a kocsit, de meg is lett az eredménye mert a múlt héten neki gurult az autója egy másik parkoló autónak. Szóval ennyit erről. Ja és még a kézi fékje is be volt húzva (mondjuk ez sokat elárul a kocsija műszaki állapotáról)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!