A vezetést és az előre gondolkodást miért nem tudom összehangolni?
Helyzet a következő az oktatóm azt mondja az autót nagyon jól kezelem, de viszont nem vagyok képes felismerni a közlekedési helyzetek, nem ismerem fel a veszélyt, nem veszek észre néha táblákat magyarul figyelmetlen vagyok. Én adtam magamnak elég időt, hogy majd jobb lesz de rohadtul kevés változást tapasztaltam és már a 36-ik óránál tartok az oktatóm azt mondta, hogy legyek magammal türelmesebb na ja de nem ő fizeti 5700 forintos óra díjat.
Hogy tudnék ezen az egészen változtatni vagy ez csak tényleg idő kérdése?
"nem ismerem fel a veszélyt, nem veszek észre néha táblákat"
Tanulóként extra lassan mentek begyakorolt útvonalakon. Ehhez nem idő kell, hanem egy kis figyelem, ha már azt mondod, hogy az autó kezelése nem vonja el a figyelmedet (kétlem).
Én évekig bringáztam forgalomban. A legtöbb figyelmemet az autó kezelése vette el.
Majd a rutin segíteni fog.
Oktatás keretein belül, jegyezzed meg az útvonalakat. Mindig ugyanarra mentek, a vizsgaútvonal is ez lesz (hacsak nem másik városban vizsgázol).
Azt ajánlom, hogy mindig a megengedettnél lassabban menjél. Vizsgán is. 5-10 km/h eltérés nagyon sok plussz időt hagy.
"nem elég elsajátítani a biztonságos vezetés alapjait"
Az alapjait elég, és ezt jobb kőbe vésni.
Egy-két előzést taníthatnának még órákon. Azt szerintem mindenki beszopja élesben.
+1 a 7-esre.
Az előzéseket illene tanítani mert így rohadt veszélyes, főleg az első néhány alkalom.
Szerintem teljesen normális, idő kell mire megtanulja az ember mire kell figyelni.
Az ember egyszerre egy dologra tud nézni, ezen nem tudsz változtatni, majd a rutin meg az évek meghozzák, hogy tudd, milyen helyzetben mire kell figyelni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!