Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Ki volt ebben az esetben a hibás?

Ki volt ebben az esetben a hibás?

Figyelt kérdés

Adott egy kicsi platós teherautó kb. három méter hosszú platóval, amibe autóval közeledve hozzá nem látsz bele. Alacsony platóról van szó, ami ráadásul zárható hátul. Volt benne egy gerenda ami túl lógott, a kocsi pedig úgy állt a parkolóban, hogy szemből nem látszott a rakomány és jobbra kis ívben kellett ott bekanyarodnom hogy el tudjak menni mögötte. Én mivel nem láttam a gerendát (mert számomra az autóm magassága miatt holttérbe került) így a jobb kanyarommal levittem a földre a kocsim jobb oldalával, sérülés a világon semmin nem keletkezett egyébként, mivel rögtön megálltam amint éreztem ahogy az autó oldalába kap valami. Kitettem a vészvillogót, kiszálltam a kocsiból. Az építőmunkások meg a sofőrjük már szaladt felém, az ő tehergépkocsijuk volt.

Mindenki elmondta a magáét, mivel kár nem történt így pár hülyézésen kívül nem történt semmi. Vissza tették a gerendát és érdekes módon teljesen befért és rá is tudták zárni a pótot. Ezt meg is jegyeztem nekik hogy amennyiben tökéletesen befér akkor miért kell direkt 2 méterrel túllógatni. Persze nyilván én voltam szerintük a hülye és nem hitték el hogy nem láttam, jöttek azzal hogy de mi lett volna ha ők állnak ott vagy valami, őket is elsodrom... Mondtam hogy nyilván láttam volna őket hiszen ők magasabbak sokkal, mint amilyen szinten a kilógó fadarab volt.

Igazából nem is tudom miért gondolok még mindig erre, sosem volt egy koccanásom sem, sok nem biztonságosan vezető hibájából adódó helyzetet kerültem már el, rosszul esik hogy most mégis ilyenben volt részem.

Elnézést a hosszú kérdés miatt, csak érdekelne hogy szerintetek jogosan védtem-e az igazamat ebben az esetben.

2021. okt. 16. 21:35
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
62%

#3 "Hátom méteres platón két métert túlnyúlt a gerenda? Hogy nem esett le, amikor a tömegének két harmada a levegőben volt? :D"

Matek nem az erősséged, ha 3 méteres platón 2 métert túlnyúl valami, akkor az 5 méterből csak 2 van a levegőben, ami a 40%-a. Vagyis a súlypontja még a platón van (fél méterre a végétől).

2021. okt. 17. 12:26
 12/15 anonim ***** válasza:
53%
Ne idegeskedj ezen, mindenkivel megesik ez. Cukik itt a gyakorin amikor leírják, hogy ez gáz, meg, hogy itt mindenki vezet 30 éve, és sosem hibázott. Egy nagy pöcörőt, mindenkinek vannak bakijai, ez is a fejlődéshez tartozik. Nyilván más az, ha frontális balesetben kinyírsz pár embert, meg más az, ha egy fadarab a földre kerül. Látszik, hogy furdal a lelkiismeret. Fogadd el, hogy ezt most kicsit benézted. Nekem is volt sok ilyen. Apró bakik, amik sosem jádtak személyi/anyagi sérüléssel, de mégis megviseltek, hogy ilyen gáz vagyok komolyan? Pl van egy híd felénk, ahol két lámpa van egymás után. Nem tudni minek, semmi értelme, már régóta (évek óta) folyik az útjavítás. Annyira rávoltam izgulva arra, hogy mindkét lámpát (illetve 3, mert vasúti is van ott) figyeljem, hogy egyszerűen túlmentem az első lámpán. Nem, nem mentem át a piroson, szimplán úgy álltam meg, hogy a lámpával egy vonalba. És esküszöm nem tudom a mai napig, hogy miért. Évek óta arra járok busszal, pontosan tudom, hogy dupla lámpa van, annyira figyeltem, és kajak nem tudom mai napig mi ütött belém. A családtagjaimat vittem ráadásul, tök égő volt amikor szóltak, hogy tolassak vissza mert nem látom, ha vált a lámpa. Bár a következő lámpa amit láttam az is ugyanakkor váltott, nagy gáz nem volt, csak na. Azóta vezetek már 5 éve, soha nem okoztam semmit, bakim sem volt. Próbálok defenzíven vezetni tényleg nagyon figyelek, néha a könyvet is előveszem, stb. Most akkor rossz sofőr lennék, mert volt egy-két ilyen esetem? Nem hinném. De megértelek, hogy bánt az eset. Pár nap, és elmúlik ne aggódj 🙂 Kórházban dolgozom, ennél sokkal durvább dolgokat csinálnak a sofőrök. Bár ez lenne mindenki legnagyobb vétke vezetés közben.
2021. okt. 17. 12:57
 13/15 A kérdező kommentje:

11

Igen, valóban neked van igazad ebben az alap matematikai kérdésben, viszont nehogy ezen itt a végén összevitatkozzatok. Van akinek a matek a gyengesége, van akinek meg a platóról belógó léc. Úgy látszik nekem az utóbbi. Xd

12

Köszönöm a választ és a biztatást. Örülök neki hogy ilyen emberi módon közelíted meg a kérdést és a saját történetedet adod hozzá (ami így utólag gondolom még humoros is lehet számodra).

Én még csak két éve vezetek viszonylag aktívan, 30 ezer körüli kilométert mentem még csak. Így nem tartom magamat egyáltalán tapasztalt sofőrnek, hiába jártam változatos tájakon, nagyvárosokban, más országban is autóval. Viszont mivel már szereztem némi tapasztalatot és még sosem történt hasonló velem, így többet várok magamtól mint hogy egy darab léc gondot okozzon. Így mivel a saját elvárásaimnak nem tettem eleget, valóban rosszul esik a dolog egyelőre még. Valószínűleg el fog múlni hamar, nevetni fogok az egészen és jobban ügyelek majd az oldaltávra meg hogy tényleg mindig oda nézzek ahová kell.

Plusz mondom, leginkább az bántott az egészben hogy én eleve úgy szálltam ki az autóból hogy megnézem keletkezett-e kár, ha nem akkor megvárom a tulajt, elnézést kérek, visszadobjuk a lécet a helyére (természetesen ésszerűbb elrendezéssel) aztán megyünk a dolgunkra. Szerintem így is el lehetett volna intézni, elvégre emberek vagyunk. De nem, kihozták belőlem a rosszat, rögtön én voltam az idióta barom és azért ez sértő volt, rosszul esett hogy ilyen apró hülye hiba miatt ennyire lekezelőek és rögtön gyökérnek állítanak be. Persze lehet közrejátszott a fiatalságom miatti előítélet is, miszerint ,,minden fiatal gyökér és csak bajt okoz."

Na mindegy, igyekszem mostantól még jobban figyelni.

2021. okt. 17. 14:43
 14/15 anonim ***** válasza:
Amúgy 5 méteren belül a kereszteződésnél sem állhatnának.
2021. okt. 17. 17:05
 15/15 anonim ***** válasza:
#11: Neked nem az erősséged a matek, meg a szövegértés sem. A kérdező írta (olvasd végig a kérdést) hogy után az EGÉSZ gerenda felfért a 3 méteres platóra, tehát az (a platót átlóban nézve is) legfeljebb szűk 4 méter. Tehát több mint a fele lelógott.
2021. okt. 19. 23:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!