Vasúti közlekedéshez értők: mi okozhatta ezt a kisiklást?
A pálya ramaty állapota? A 45-50 éves mozdony futóművének ramaty állapota? Vagy valami más?
én már feltettem ezt a kérdést:
https://www.gyakorikerdesek.hu/kozlekedes__tomegkozlekedes__..
Síntörés. Most olvastam Hadházynál. A vonal a Tram-Train vonal része, és egy tipikus túláűrazott közbeszerzéses "felújítás" keretében volt ahova bontott sínek kerültek először.
De ha az ember a google térképen elhelyezi az eseményt a riportok fotói alapján, akkor a siklás helyén nyoma sincs kitérőnek. A következő kitérőig vitte a lendület a Szilit mélyszántás közben, így került képbe a kitérő.
Síntörés. Kitérő az volt, csak éppen nem az nyílt meg.
A futómű kora ilyen szempontból nem releváns, megvannak az üzemeltetési határméretek, amiket be kell tartani a jármű korától függetlenül, és megfelelő járműfenntartással ezt meg is lehet tenni. Nem ismerek olyan kollégát, aki a futásbiztonsági előírásoknak nem megfelelő jármű forgalomba engedésével szórakozna, mert a lelkiismeret mellett büntetőjogi felelőssége is van. Ugyanígy a pályafelügyelet is szigorúan szabályozott, azonban egy ilyen jellegű hiba bekövetkezését sajnos nem lehet 100% megbízhatósággal megakadályozni a szabályoknak való teljes megfelelés esetén sem, pláne, ha nem egy felületi repedés továbbterjedése okozza a törést (ami megfelelő roncsolásmentes vizsgálattal aránylag jól szűrhető), hanem valamilyen gyártási/anyaghiba (nem tudom, volt-e ilyen, majd úgy 1-1,5 év múlva a hivatalos vizsgálati jelentésben el lehet olvasni).
"Ez nem aza kategória, hogy megütögeted kalapáccsal!"
De ő megteszi! :D
És hittel az ilyen még a repülőt is dobálja kaviccsal! :DDDD
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!