Ennél a videónál kinek a hibája lett volna, ha meghal/elütik a biciklist?
Gyalogos átkelőhely - gyalogosok használják.
Kerékpár a KRESZ-ben járműnek minősül. Evidens, hogy a gyalogosnak elsőbbsége van a zebrán, a kerékpárosnak csak akkor, ha tolja.
Köszönöm a válaszoKAT, az is tetszett, amit töröltek: a biciklis volt a f@sz vagy valami ilyesmi.
Nekem is volt hasonló esetem, mellékutcából kivágódó kivilágítatlan biciklis novemberi ónosesőnél. Szétfaroltam az utat, de megálltam.
Szeretném tudni, ha ilyen esetben elüt egyet az ember, mennyi az esélye, hogy börtönbe kerül?
Nulla.
Közlekedési baleset okozásánál, ha nem vagy részeg, és nagyon durva szabálytalanságot sem csinálsz (mint Eva Rezesova, amikor 200-zal rohant bele az előtte levőbe), akkor maximum felfüggesztett kapnál.
Itt meg konkrétan semmit, mert teljesen szabályos lennél.
A nagyobb felelősség a biciklist érte volna, de szerintem ha ebből baleset keletkezik akkor itt az autóst is megráncigálják, mert a videó alapján az jön le, hogy körültekintés nélkül folyamatos sebességgel haladt és eszébe nem jutott a fékbe lépni.
Akkor lenne 100%-ban a biciklis a felelős ha guminyikorgás + tokió driftes kormányrángatós manővert látnánk az autóstól mert az minősül a "mindent megettem" - nek.
"A gyalogos az úttestre akkor léphet, ha meggyõzõdött annak veszélytelenségérõl. Az úttestre váratlanul nem léphet,"
ha a biciklis körülnézés nélkül behajt az autó elé, akkor azt féktávolságon belül tette volna, így nem az autós a hibás. Gyalogosan sem léphet elő a semmiből, csak úgy elsőbbsége van, azaz az autósnak elsőbbséget kell adnia, ha szokásos fékezéssel meg tud állni a zebra előtt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!