Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Ha a gyalogosoknak zöld a...

Ha a gyalogosoknak zöld a lámpa akkor minek dudálnak rám a kocsik?? Gondolom azért hogy siessek nem?de nem fogok a zebrán futóversenyt rendezni!

Figyelt kérdés

2021. okt. 3. 09:09
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
100%
Kedves kérdező és a többiek!Nem értem az értetlenséget.Igen,több helyen is van,hogy a gyalogosnak is és a jobbra,ritkábban a balra forduló autónak is zöld van.Igen,nem kell futóversenyt rendezni a zebrán,de a lehetőségekhez képest,a legrövidebb idő alatt átérni,az optimális.Esetleg,ha egyedül vagy,akkor el is engedhetsz egy-két autót magad előtt úgy,hogy mögöttük még te is átérsz a zöld jelzésen.
2021. okt. 3. 13:12
 12/17 anonim ***** válasza:
80%

Engem múlt héten Nyíregyházán majdnem elcsaptak.

Nekem zöld volt a gyalogos lámpám, de a jobbra, kis ívben kanyarodó forgalomnak is zöld volt és már kiléptem az útra amikor előttem még ketten elrongyoltak, az egyikük majdnem a lábamon is átment.

Próbáltam a szemükbe nézni, de mikor láttam, hogy a szemüket sem mozgatják, inkább megálltam, nagyon jól tettem.

2021. okt. 3. 13:15
 13/17 anonim ***** válasza:
32%
Vagyis,ha elengedted volna őket,akkor is ez a végeredmény,mégis te tettél volna gesztust.Az egy másik kérdés,hogy valóban,a zebrán,elsőbbsége van a gyalogosnak.Amennyiben,ennek ellenére elütik,akkor is csak nem megy vele sokra.
2021. okt. 3. 13:26
 14/17 anonim ***** válasza:
60%
Ezen az oldalon minden sofőr azt hiszi i, hogy az övé az utca, és csak az normális, ha 130-al száguldva eljut A-ból a B-be. Nem számít sebki, csak az, hogy 20 másodperccel hamarabb érjen oda. Megérdemelnétek, hogy a ti öreganyátokkal, tatátokkal, gyereketekkel szemben tanúsítson más hozzátok hasonló barom ilyen magatartást.
2021. okt. 3. 19:00
 15/17 MGéza ***** válasza:
100%
#8: Még akkor is a kanyarodó autósnak kell elsőbbséget adnia a gyalogosnak. Tehát ha mindkettő zöld, akkor áthaladási sorrend van: Védett útvonalas, egyenesen továbbhaladó, kanyarodó. Tehát nem a gyalogosra kell dudálni, igaz alapvetően minden helyzetben körülnézést tanítanak már az iskolában is, de gondoljunk arra, hogy a gyalogos közlekedéshez azért nem kell vizsga, az autóvezetéshez meg ugye...
2021. okt. 4. 08:58
 16/17 anonim ***** válasza:
100%

Nem dudálhat rád. Eleve a zebrán áthaladó gyalogosnak van elsőbbsége, hiába van az autósnak is zöldje. Kürtöt pedig lakott területen belül kizárólag közvetlen balesetveszély elhárítására szabad alkalmazni, itt pedig ha balesetveszély áll fenn akkor azt ő idézte elő, mivel nem adta meg az elsőbbséget.

Ez esetben közúti veszélyeztetésért (ha olyan sebességgel és olyan közel van már, hogy fennáll a balesetveszélyes helyzet) ítélhető el, nem csak a jogsi ugrik!

2021. okt. 7. 07:10
 17/17 anonim ***** válasza:
100%

16. Igazad van teljes mértékben.

Egy tévedés van csak benne.

A közúti veszélyeztetés szándékos bűncselekmény. Nem lehet gondatlan.

A btk. foglalkozik vele. Az elkövetőnek a veszélyhelyzet okozása a célja. Gyakori formája a büntetőfékezés. Vagy rárántani valakire a kormányt.

2021. okt. 7. 07:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!