Autósok! Mit gondoltok azokról a gyalogosokról, akik a zebránál beszélgetnek!? (nincs jelző lámpa).
Azt, hogy aki szabályosan közelíti meg a zebrát, annak tök mindegy, hogy a gyalogos mit csinál a járdán. És teljesen nonszensz, hogy a gyalogosok számára a járdán megállási tilalom legyen csak azért, mert egyes autóvezetők nem bírják elviselni, ha két ember beszélget egymással.
Az utolsó válaszolónak pedig csak annyit, hogy az elsőbbségadási szabályok megsértése csak szabálysértés, de a szándékos közúti veszélyeztetés viszont már bűncselekménynek minősül. Szóval jobban teszi, ha ha nem erőlteti a gépjárművezetést, amennyiben arra alkalmatlan...
Tudom jól, ne félj, nem vagyok alkalmatlan.
Tehát gondolom te az a típus vagy, aki minden egyes átjárónál 30-al megy, még ha nincs is senki a környéken. Nincs is ezzel semmi gond, csak akkor ne szólogass be.
Nem beszólogatás. A gépjárműhasználatnak vannak bizonyos feltételei. Ezek közé tartozik a közlekedés szabályainak betartása is -jelen esetben a gyalogátkelőhely megközelítésének szabályai. Akinek ez nehézséget okoz, annak nem kötelező gépjárművet vezetnie -legalábbis én még nem hallottam olyat, hogy valakit köteleztek volna arra, hogy autóval kell közlekednie akár akarja, akár nem.
Persze nem szabad elfelejteni, hogy kis hazánkban az állampolgári szabálykövetés nem tartozik a nemzetre jellemző tulajdonságok közé; a gyakorlatban mindenki megy, ahogy neki tetszik és az a szemét köcsög, aki be szeretné tartatni vele az alapvető szabályokat... Azért úgy tűnik, hogy ugyan lassan, de változik ez is és kezdünk közeledni Európához.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!