Itt ugye nem kell indexelni?
Megpróbálom a helyet google térképen bejelölni, remélem jól hozza be:
tehát a védett útvonalra hajtok rá, fizikailag egyenesen. Kell indexelnem, ha ott akarok továbbmenni? (A stop tábla után)
Van jogsid? Akkor tudod a választ.
Nem az alapján indexelsz hogy fizikailag merre mész, kanyargós úton sem indexelsz össze-vissza minden kanyarban. Akkor ezek alapján szűrd le hogy vajon kell-e. PErsze hogy kell.
És ha kell, akkor merre?
Van jogsim, de nem tudom. A kreszben a védett útról való letérésnél írnak irányjelzésről, a ráhajtás viszont nincs ott. Ennél az útnál, (ez talán nem látszózdik) csak egyenesen lehet menni, ha balra kanyarodnánk, arra külön leválasztott rész van. Akkor jobbra indexelnél?
Ebben nem találtam meg a választ. Lehet, hogy én vagyok fáradt, de itt azt láttam, hogy aki a "védett úton" közlekedik, az mikor hogy indexeljen. Ráhajtást nem találtam, de lehet, hogy csak bamba vagyok.
Nem tudom hogy kötelező-e de én szoktam itt balra indexelni.
A legroszabb ami történhet hogy kopott kicsit az indexkapcsoló meg villogott 4 et a lámpa.
"csak egyenesen lehet menni, ha balra kanyarodnánk, arra külön leválasztott rész van. Akkor jobbra indexelnél?"
A kihajtás előtt egyből lehet menni jobbra a könyvtár felé, tehát ha nem célzottan oda akarsz menni akkor én jobbra nem indexelnék. A balra kanyarodó még elég messze van innen szerintem nem összekeverhető. Persze ez csak az én megszokásom és nem a kresz.
Nem kell, de nem is lenne értelme, sőt félrevezető lenne.
Ha balra indexelsz, akkor azt gondolhatják, hogy a főúton balra fogsz kanyarodni (tegyük fel, hogy nem látszik a záróvonal).
Ha jobbra indexelsz, akkor azt gondolhatják, hogy a jobbra lévő mellékútra fogsz kanyarodni.
Ha nem indexelsz, az viszont tök egyértelmű.
De nézzétek meg a hivatalos kresz kérdés ábrákat. Egyiken sem indexelnek ilyen helyzetben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!