Hogyan kell auto elé álló őzre reagálni?
13 eve vezetek, balesetmentesen. Nem is igazan emlékszem, hogy lett volna valaha igazan veszélyes helyzet akar az en hibámból, akar másokéból.
ma este azonban a 3-as uton mentem hazafele este fel 11 korul, amikor egy ozike kiugrott elem es megallt az uttesten, bamult bele a reflektorba.
tenyleg csak centiken mulott, hogy le tudtam fekezni, ekkor megfordult az oz, futott egy par metert az uttesten, majd elszaladt oldalra
Azutan felre alltam mert egesz testemben remegtem, miutan kicsit megnyugodtam, folytattam az utat
Ra kellett volna dudalni? Megprobalni kikerulni? Egyik sem jutott eszembe az adott pillanatban (szembol nem jott senki)
Jól csináltad. Ilyenkor meg kell állni, sőt még azt is jól tetted, hogy nem indultál el azonnal mert akár ilyenkor követheti őt csorda néhány másodperc lemaradással.
Dudálni szerintem felesleges, maximum ha sietsz akkor megpróbálhatod, de jobb megvárni míg magától megy el.
Számtalan cikk foglalkozik ezzel a témával, gyorsabb lett volna egyet elolvasni.
Vészfékezés, hirtelen kormánymozdulatok mellőzése.
Svédországban van erre tréning. Itt azt tanítják hogy nagy fék és kikerules.
Ha nem tudod elkerulni akkor a fenekét célozd meg, semmiképpen se telibe.
Ha van időd és lelekjelenleted, kapcsold le a lámpát, akkor el fog szaladni.
#4: De erről szól.
Ha ott van előtted, akkor intenzív/vészfékezés, ha lehetőség van rá, finom kormánymozdulatokkal manőverezés. Mondjuk aki ennyire bepánikol, annak inkább már ezt sem. Inkább el kell ütni az állatot, mint megpróbálni kikerülni, és frontálisan ütközni, vagy az árokba hajtani
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!