Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Szerintetek itt a kamerás...

Szerintetek itt a kamerás autónak való nekiütközés elkerülhetetlen volt?

Figyelt kérdés

Kíváncsi vagyok a véleményetekre hogy a Toyotásnak lett volna esélye elkerülni a kamerás autót?

Mert szerintem bőven lett volna rá lehetősége, mégsem csinált semmit.

Az ott lévő kommentelők szerint, tök mindegy hogy ki ült volna a Toyota kormánya mögött mindenképp összetöri a kamerás autót, vagy egy másikat a Peugeot-on kívül. Ergo nem reagált rosszul a balesetre..

[link]

2021. szept. 18. 11:57
A kérdező szavazást indított:
Mindenképp legalább 3 autó tört volna.
2 törött autóval megúszható lett volna.
8 szavazat
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
54%
A kamerával csak előre látunk, nem tudjuk a kamerás autótól jobbra mi volt, mennyi hely lett volna kitérni.
2021. szept. 18. 12:00
 2/11 A kérdező kommentje:
Szerintem az ütközés előtt még visszatudta volna rántani a kormányt a saját sávjába.
2021. szept. 18. 12:04
 3/11 anonim ***** válasza:
66%

Ja bocs, rosszul értettm ak érdést. Azt hittem arra gondoslz hogy a kamerás autó elkerülhette-e volna, ha jobban lehúzódik.

A toyota elkerülhette volna a balesetet, de ehhez szerintem olyan reakcióidő és lélekjelenlét kell, ami átlag hétköznapi sofőrtől nem elvárható. De az elvi lehetőség mindenképpen megvolt rá.

2021. szept. 18. 12:08
 4/11 anonim ***** válasza:
73%
Igen, elkerülhető volt. Ez ugyanaz a helyzet, mint amikor a motorosok rendszerint nekimennek oszlopoknak, pedig könnyű lenne elkerülni. Pánik helyzetben egy ősi túlélő ösztönünk lép életbe, amivel rákoncentrálunk a veszély forrására (ebben az esetben a kamerás autó). Ilyen helyzetben, ha nem gyakoroltad korábban, nehéz menekülőutat keresni és ahogy tudjuk, ahova nézel, oda megy az autó...
2021. szept. 18. 12:35
 5/11 Beviz Elek ***** válasza:
81%

Szerintem könnyű a fotelből azt mondani hogy elkerülhető lett volna.

Mész egyenesen és kivágódnak eléd akinek neki is mész. A kormányt egy ilyen ütközés kitépi a kezedből, örülsz ha újra meg tudod fogni hiszen az ütközés során te is arrébb vágódsz az ülésben, aztán az is lehet hogy sérült a kormánymű, tört a kormányösszekötő és irányíthatatlan volt az autó.

2021. szept. 18. 12:52
 6/11 anonim ***** válasza:
71%

Nem tudhatjuk. #5 nagyon jól leírta, hogy mennyi probléma közbeszólhat. Valóban a fotelből nagyon könnyű beszélni, hogy "ó hát én ezt simán elkerültem volna, mert ennél százszor meredekebb szituációkat is kikerültem már a nídforszpídben". Oké akkor hajrá irány a tanpálya, aztán majd meglátjuk hogy kezeled az autót, amikor irányíthatatlanná válik.

Erre szokás azt mondani, hogy "csak utas vagy az autóban".

2021. szept. 18. 13:27
 7/11 anonim ***** válasza:
45%
A toyotás annyiban csökkenthette volna a kárt, ha fékre lép, de a felvétel szerint lassítás nélkül ment bele a kamerás autóba. Lassításnál ha nem is füstöl a gumi, legalább lebillen az autó eleje, de itt semmi ilyesmi nem látható, legalább 40-el ment bele a kamerásba. 2 másodperc telt el a két karambol között, az alatt le tudott volna annyira lassítani, hogy csak kisebb koccanás legyen a második, ne kétszeres totálkár.
2021. szept. 18. 13:42
 8/11 MGéza ***** válasza:
65%

Nem lehetett elkerülni. Pillanatok alatt történt az egész, a kamerás mellett a külsőben mentek, plusz eleve piroshoz állt meg. A szemből jövő gondolom hirtelen azt se tudta mi van, lehet a kormánymű is kapott. Ennek fényében gondold át a visszarántja megjegyzésed szerintem. Mondjuk már akkor fékezhetett volna amikor a Peugeot oldalról érkezik, de nem hiszem hogy számított rá, csak megjelent valaki oldalról, zebránál, lassítás nélkül.

Így hogy nem te ültél benne, könnyű okoskodni hogy te bezzeg hogy csináltad volna.

2021. szept. 18. 14:48
 9/11 anonim ***** válasza:
12%
Örök igazság, hogy baleset mindig azért van, mert legalább két ember közül egyik sem figyelt a másikra.
2021. szept. 18. 19:09
 10/11 anonim ***** válasza:
61%

A frontális elkerülhető lett volna, az ütközés nem a kamerás részéről.

Az előtt lévő már messze volt mire várt a zöld lámpánál?

Én a kamerás helyében legalább 1 métert húztam volna át a kormányt a másik sávba, a külső sávban haladótól meg elvárt a jobbra tartás!

Ha el is érem a külső sávban haladót, mindenképp sérült volna az én autóm is, tehát mindenképp a piros autós fizeti a cechet, mert neki lökött a másiknak.

Nincs az a hatóság, amelyik az általam leírt döntés alapján megbüntetett volna.

A frontális ütközést el kell kerülni!

2021. szept. 19. 10:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!