Szerintetek itt a kamerás autónak való nekiütközés elkerülhetetlen volt?
Kíváncsi vagyok a véleményetekre hogy a Toyotásnak lett volna esélye elkerülni a kamerás autót?
Mert szerintem bőven lett volna rá lehetősége, mégsem csinált semmit.
Az ott lévő kommentelők szerint, tök mindegy hogy ki ült volna a Toyota kormánya mögött mindenképp összetöri a kamerás autót, vagy egy másikat a Peugeot-on kívül. Ergo nem reagált rosszul a balesetre..
Ja bocs, rosszul értettm ak érdést. Azt hittem arra gondoslz hogy a kamerás autó elkerülhette-e volna, ha jobban lehúzódik.
A toyota elkerülhette volna a balesetet, de ehhez szerintem olyan reakcióidő és lélekjelenlét kell, ami átlag hétköznapi sofőrtől nem elvárható. De az elvi lehetőség mindenképpen megvolt rá.
Szerintem könnyű a fotelből azt mondani hogy elkerülhető lett volna.
Mész egyenesen és kivágódnak eléd akinek neki is mész. A kormányt egy ilyen ütközés kitépi a kezedből, örülsz ha újra meg tudod fogni hiszen az ütközés során te is arrébb vágódsz az ülésben, aztán az is lehet hogy sérült a kormánymű, tört a kormányösszekötő és irányíthatatlan volt az autó.
Nem tudhatjuk. #5 nagyon jól leírta, hogy mennyi probléma közbeszólhat. Valóban a fotelből nagyon könnyű beszélni, hogy "ó hát én ezt simán elkerültem volna, mert ennél százszor meredekebb szituációkat is kikerültem már a nídforszpídben". Oké akkor hajrá irány a tanpálya, aztán majd meglátjuk hogy kezeled az autót, amikor irányíthatatlanná válik.
Erre szokás azt mondani, hogy "csak utas vagy az autóban".
Nem lehetett elkerülni. Pillanatok alatt történt az egész, a kamerás mellett a külsőben mentek, plusz eleve piroshoz állt meg. A szemből jövő gondolom hirtelen azt se tudta mi van, lehet a kormánymű is kapott. Ennek fényében gondold át a visszarántja megjegyzésed szerintem. Mondjuk már akkor fékezhetett volna amikor a Peugeot oldalról érkezik, de nem hiszem hogy számított rá, csak megjelent valaki oldalról, zebránál, lassítás nélkül.
Így hogy nem te ültél benne, könnyű okoskodni hogy te bezzeg hogy csináltad volna.
A frontális elkerülhető lett volna, az ütközés nem a kamerás részéről.
Az előtt lévő már messze volt mire várt a zöld lámpánál?
Én a kamerás helyében legalább 1 métert húztam volna át a kormányt a másik sávba, a külső sávban haladótól meg elvárt a jobbra tartás!
Ha el is érem a külső sávban haladót, mindenképp sérült volna az én autóm is, tehát mindenképp a piros autós fizeti a cechet, mert neki lökött a másiknak.
Nincs az a hatóság, amelyik az általam leírt döntés alapján megbüntetett volna.
A frontális ütközést el kell kerülni!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!