Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Stoptáblánál miért úgy vannak...

Stoptáblánál miért úgy vannak 90%-ban felfestve a megállás helyét jelző vonalak, hogy onnan abszolút semmit nem látni a keresztező forgalomból?

Figyelt kérdés
Semmi értelme megállni ott, mikor úgyis előre kell araszolni még métereket.
2021. szept. 11. 22:21
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:
35%
Ezt én se értem. Arra gondoltam, hogy valami szabvány az, hogy hány méterre legyen a másik út szélétől.
2021. szept. 11. 22:36
 2/21 anonim ***** válasza:
27%

Semmi, valszeg az aki tervezi az ilyen balfax kereszteződéseket nem rendelkezik és nem is rendelkezett soha jogsival, ezenfelül feltehetőleg soha nem járt az adott helyszínen.

Nálunk Békés megyében pl mostanában divat lett a körforgalom, mindenhova ilyen forgalom akadályozó szutykokat tesznek, sokkal rosszabb mint egy sima kereszteződés. Most is Békéscsaba és telekgerendás közé tettek egy körforgalmat ELMÉLETILEG a szándék az hogy onnan is fellehessen menni az M44-re, na mármost gyakorlatilag semmi értelme,a kutya nem fog arrafelé felmenni, Aki Csabáról megy az nem jön el erre, aki meg pl orosházáról akar felmenni, az szintén nem fog arra felmenni.

Eddig Telekgerendás, és Csaba közt vígan ellehetett menni kényelmesen 90-el, most a körszutyok előtt Km-ekre ki van téve a 60-as tábla, utána a 40-es, mikor délelőtt beindul a forgalom több km-es kocsisor torlódik fel miatta, direkt mértem 5-perc alatt lehet átvergődni ilyenkor,gyakorlatilag egy komoly forgalommal rendelkező útra bebactak egy körforgalmat, ennyi erővel tehettek volna 10-20 fekvőrendőrt is egymás után....

Tiszta szégyen hogy ennyire nem képesek megtervezni, előre látni ezt a dolgot, holott ez lenne a dolguk...

2021. szept. 11. 22:43
 3/21 anonim ***** válasza:
76%

Hogy is oktatják?

Megállsz a STOP vonalnál egy pillanatra (lényeg, hogy a jármű, és a kerék álljon, ha a rendőrség videózza), aztán a biztonságos behaladás érdekében szépen előrecsoroghatsz addig, ahonnan már rendesen belátható a kereszteződés.

2021. szept. 11. 23:11
 4/21 kokomfitty ***** válasza:
73%

Ősrégi szokás, egyébként a kreszben csak az van, hogy a vonal előtt meg kell állni, utána be lehet csorogni a kereszteződésig és tekingetni. Van ennek létjogosultsága de ezzel nem kell az autósnak foglalkozni, elég, ha a biztonsági szakemberek tudják az okot.

Ami manapság a probléma az pont ez. A közútkezelő botrányos szakértelem hiánya és trehánysága.

Egy nyomorult útvonalat értelmesen még kitáblázni is képtelenek (ld. pont a 44-es utat B.csabánál). Amikor nemrég feltünő lett, hogy össze-vissza tolatgatnak a kamionok, teherautók az elkerülőn bambán pampogták, hogy hát ők sem értik ezt a közlekedési morált, holott aki elsősorban és folytatólagosan az egész országban elköveti a közúti veszélyeztetés vétségét/bűntettét a hozzá nem értésével az nem más mint maga a közútkezelő. Teszik mindezt a tévedhetetlenségük tudatában hatalmas önteltséggel. Volt dolgom velük.

Az egész igazgatóságot úgy tenném lapátra, hogy többé még aszfaltozó munkásként se merjen közülük senki út közelébe kerülni

2021. szept. 11. 23:41
 5/21 anonim ***** válasza:
87%

Az a lényege, hogy ne rongyolj ki gyorsan. Megállsz, majd elindulsz.

Nekem a kedvencem az, hogy témánál maradva, Békéscsabát teleszarták kerékpárutakkal, de a közvilágítást nem alakítják hozzá a kereszteződéseknél és a bokrokat se nyírják ki a kereszteződés előtt. Este simán ki lehet nyírni bárkit.

2021. szept. 12. 01:58
 6/21 anonim ***** válasza:
85%
Mi a Stop-tábla célja? Az, hogy a bármilyen okból rizikósabbnak tekinthető kereszteződésben időt adjon az arra járóknak a közlekedési szituáció pontos felmérésére. Ezért állítja meg a forgalmat még a kereszteződésbe behaladás előtt. Így kapsz egy kis plusz időt, hogy befogadd, honnan, ki jöhet - utána pedig előregurulsz és megnézed, honnan, ki jön.
2021. szept. 12. 06:57
 7/21 anonim ***** válasza:
73%
Pont az a lényege, hogy ne láss semmit a keresztező forgalomból, és így 120-al berongyolj, hanem megállj előbb és 1-essel indulj el tisztességesen körbenézve, lassan kidugva a kocsi elejét, ha jönne valaki el tudjon kerülni te pedig biztosan meg tudj állni. A maradék 10%-a hibás.
2021. szept. 12. 10:15
 8/21 anonim ***** válasza:
5%
Pár megjegyzés: rossz kifogás hogy "így nem rongyolsz bele a kereszteződésbe", holott ha belátható helyre tennék ki a vonalat, akkor is megállna az ember előtte. Illetve azt mindenki tudja hogy a vonalnál kötelező megállni, de ettől még utána is megállhatsz. A kérdés lényege hogy olyan helyen felesleges megállni ahol semmit nem tudsz még csinálni.
2021. szept. 12. 15:19
 9/21 anonim ***** válasza:
50%
8-as, de, ha magát a forgalmat nem is látod át, magát a kereszteződést már tudod értelmezni, honnan, ki, merre mehet, neked hová kell kilyukadnod, stb. És utána előregurulva ezt már ismerve tudod külön körben felmérni, hogy a fölérendelt irányokban mi a valos forgalmi helyzet. Sokkal jobb ezt két lépesben csinálni, mint egyben, ez a lényege az ilyen kialakításnak. De időigényes is, ezért nem ilyen az összes kereszteződés.
2021. szept. 12. 15:42
 10/21 anonim ***** válasza:
11%

Hát nem tudom, azért én szeretném az embereket annál intelligensebbnek elképzelni, minthogy egy kereszteződés "értelmezéséhez" 2 lépcsős megállást csikarjunk ki belőlük. Ha a sáv belátható helyen lenne, én akkor is tudnám értelmezni a kereszteződést. És nincs időlimit amin belül kötelezően el kell indulni a STOP táblától. Ha valakinek idő kell az értelmezésére, akkor annyival tovább álljon ott.

2021. szept. 12. 16:42
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!