Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » El vagyok szállva magamtól...

El vagyok szállva magamtól nagyon, azt hiszem nagyon jól vezetek, hogy szoktassam le magam ennek gondolatától?

Figyelt kérdés

Nyilván tipikus friss jogsis vagyok, kicsivel több, mint 3 éve rendelkezem vezetői engedéllyel.

Elég sűrűn vezetek, ebből adódóan kerültem már különböző forgalmi szituációkba. Többször is kerültem olyan helyzetbe amiből majdnem baleset lett (ezeknek többsége nem saját hibából idéződött elő, kb 2 darab eset volt ahol saját hülyeségem miatt lett majdnem baleset még az első 1 évben) de mindig meg tudtam őrizni a hideg véremet, logikusan átgondoltam több forgatókönyvet mit tudok tenni majd a szituációnak megfelelő verzió szerint cselekedtem amely pozitív értelemben eredményre vezetett. Ebből volt néhány az elmúlt 3 évben amely nagyon megnövelte az önbizalmamat amellyel nem is lenne semmi baj de azt veszem észre magamon, hogy úgy vágok neki manapság már minden útnak mintha 20 éve lenne jogsim. Ez nem abban nyilvánul meg, hogy megyek mint az állat mert szinte kis túlzással minden szabályt betartok és odafigyelek arra, hogy ne veszélyeztessek másokat. Hanem inkább azzal van gondom, hogy legbelül érzem, hogy a túlzott önbizalom nem helyes és a tapasztalatok is mind azt mondják, hogy az olyanok mint én előbb-utóbb balesetet szenvednek. Ezért szeretnék erről leszokni, de úgy érzem, hogy amíg balesetet nem szenvedek addig ez nem fog megtörténni.

Esetleg valami egyéb módszer arra, hogy korlátolt keretek közé szorítsam ezt az érzést?

2021. aug. 23. 23:55
 1/4 anonim ***** válasza:
100%

Már maga a felismerés is nagyon pozitív. A túlzott önbizalom okozhat gondokat, de én úgy veszem észre, hogy elég jól tudod kezelni és nem az a tipikus menőcsávó vagy, aki azt mondja jól tud vezetni és megy 150-nel a városban. Inkább utóbbi esetekből szokott baleset lenni, mintsem a megfontolt, de magas önbizalommal rendelkező emberek esetében.

Önmagában nem gond, amit érzel, alább hagyni pedig valószínűleg csak akkor tudna, ha saját hibádból történne baleset, ami remélhetőleg nem fog. Ne aggódj, amíg nem egy h*lye gyerek szintjén vagy agyban, addig ez nem gond.

2021. aug. 24. 02:10
 2/4 anonim ***** válasza:
83%

Mindaddig, amíg tényleg (!) jól felméred egy-egy bátrabb, netán vakmerőbb döntésed lehetséges következményeit és nem mész bele olyan helyzetekbe, amelyek magukban hordozzák egy baleset veszélyét, szerintem nincs nagy baj. Az meg külön jó, ha az ennek ellenére megtörtént rizikós eseteket végiggondolod utólag és tanulsz belőlük - bár mindenki ezt tenné.

Nekem is vannak ilyen “milyen jól vezetek” meg “hű ezt jól megoldottam” pillanataim, de nem mondanám, hogy tévedhetetlen vagyok. Valószínűleg ha annak tekinteném magamat, jönne is a baj hamar.

2021. aug. 24. 05:56
 3/4 anonim ***** válasza:
100%

"mindig meg tudtam őrizni a hideg véremet, logikusan átgondoltam több forgatókönyvet mit tudok tenni "

Ha ez így van, akkor nagyon messze voltál a húzós helyzetektől.

2021. aug. 24. 07:14
 4/4 anonim ***** válasza:
100%
Menj el egy kresz és ügyességi versenyre, ahol ki fognak basni pályarombolás miatt és garantáltan megjegyzed egy életre, hogy nem hiszed soha azt, hogy hűdefaszán tudsz vezetni.
2021. aug. 24. 14:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!