Megéri trabant 601 12w venni? Vannak az elönyei meg a hátrányai? Már egyszer le is beszéltek róla de vhogy mindig visszahúz a trabantra a gondolataim.
Előnye, hogy biztos nem fogsz unatkozni, és megtanulsz szerelni, meg rondán beszélni.
Hátránya, hogy akkor is szerelni fogsz, amikor mást szeretnél csinálni.
Előnye, hogy nem ázol meg benne. Evvel kimerült szerintem.
Ha éppen jó, el tudsz jutni vele A ból B-be.
Hátránya:
Folyton gyújtás kell állítgatni, beköpi a gyertyákat, büdös, hangos, sokat fogyaszt, elrohad a hattyúnyak, szétmennek a gömbfejek, a futóműelemek könnyen, függőcsapszeg, váltó kidobja a 4-et, vacakol a szabadonfutó, kotyvalni kell a keveréket hozzá, mindenki le akar túrni az útról, stbstbstb....
Hobbiautónak jó, és ha van még hozzá 3 másik, amiből az alkatrészeket csereberéled.
12 W-os Trabant? Gyenge lesz. Gyárilag olyan 26 lóerőt tudott, ahhoz képest a 12 W kevéske.
Na, jó, befejeztem a hülyeséget. A Trabant nagyszerű hobbiautó. Kis aranyos, az embernek mosolyra húzza a száját, viccesen pöfög, érdekes az esernyőnyélre hasonlító váltókar - tök jó. De hétköznapi használatra már nem az igazi. Nem nagyon megy (padlógázzal még csak-csak, de azon kívül se kép, se hang), menetteljesítményeihez képest sokat fogyaszt, a futóműve billeg, fűtése nincs, a fékek harmatosan fognak, a kényelme 0 (nem kapcsol vissza az irányjelző kanyarodás után, ajtónyitásra nem világít a belső lámpa, nincs fűtőventillátor, az első ülések lehetetlen formájúak, a hő- és zajszigetelés szinte teljesen ismeretlen), a biztonsága úgyszintén (se a duroplaszt, se az alatta található, általában rozsdás fémváz nem ér sokat).
Ezek a hátrányok olyan dolgok, amikkel a hétköznapokban nehéz megbarátkozni. Nem lehetetlen, de igen erős megszállottság kell hozzá. Ha tényleg csak annyira kell az autó, hogy eljárj vele dolgozni vagy iskolába vidd a gyereket, jobban jársz egy '90-es évekbeli vagy 2000-es évek eleji szívó benzinmotoros kisautóval. Mire megbízhatóvá teszel egy Trabantot, kb. ott van árban, mint ezek a kis csodák, de a "nyugati" autók jóval kényelmesebbek és megbízhatóbbak.
A Trabantnak ugyanis nincs nagy baja, amilyen kevés alkatrész van benne, nem is nagyon tud elromlani. De egy kicsi probléma azért mindig akad. Ráadásul elképesztően nehéz használható alkatrészeket találni hozzájuk: a gyári készletek lassan kifogynak, az utángyártottak között pedig van szimplán hulladék, teljesen méretpontatlan és semmire sem használható kivitel. Ettől függetlenül az élmény kedvéért megéri Trabantot venni. Jó buli, csak akkor nem az igazi, mikor mennél 8-ra dolgozni, de fél 8-kor még az út szélén állsz, mert a csodás lengyel megszakító emelőbütyke út közben tört el.
Egyébként a négyütemű egy fokkal kényelmesebb, a fűtése is jobb (amíg be nem rohad a fűtéscsap vagy a bowdenje), csak mivel nem 30, csak másfél évig készült, ezért még annyira sincs hozzá alkatrész, mint a kétüteműhöz. A karburátor hibáiba például sokan beleőszültek már, mert a gyári kivitel így, 20 év után kicsit hisztis, alkatrész pedig nincs hozzá.
Nem ajánlanám én se!Több a hátránya mint az előnye.
Előnye:kevés alkatrészt tartalmaz elvileg kevesebb a gond
semmi extra(ez lehet előny mert ami nincs az ne romolhat el,de inkább hátrány)
olcsó átírási költség biztosítás súlyadó stb
olcsón beszerezhető alkatrész és még elég sokat találsz
gondolkozom még de sajnos ennyi jut eszembe hirtelen
Hátrány:állandóan szerelgetni kell(tudom nekem is volt csak a baj volt vele)
magas fogyasztás (kb 7-8 liter)és csak 600 cm2 a motorja
2 ütem (kevergetni kell a benzint.Ha nem jól találod el az arányt hamar beköpi a gyertyát)
semmi extra (ezt írtam előnynek de inkább hátrány)
gyorsulása szánalmas sebesség max 100 km/ óra
felfüggesztés nagyon rossz (nem ezekre a nagyszerű utakra lett kitalálva)
Csak akkor vegyél Trabantot ha erre vágysz és van időd foglalkozni vele.Hobbi autónak jó de ha arra kell,hogy A ból B be juss vagy közlekedni akarsz vele huzamosabb ideig akkor lebeszélnélek róla!
A Trabant a maga idejébe csodálatos autó volt de mára elavult szerkezet a mai forgalommal nem veheti fel a versenyt.
Figyelj, ha ennyire szeretnél egyet, vegyél. Úgyse fogsz nyugodni, míg nem lesz ott az udvaron. Tudom, mert én is ilyen vagyok. Ott motoszkál mindig a fejemben, az aktuális "álomjárgányom", míg meg nem veszem.
Ha meg nagyon mellényúlsz, és nem jön be, nem fogsz rajta sokat bukni úgyse. Ne várj sokáig, mert a 2 üteműeknek folyamatosan megy felfelé az áruk, és a végén nem fogsz találni belőle.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!