Miért nem képesek az emberek elsajátítani a három sávos autópálya használatát?
Hiába van kitablazva a jobbra tartási kötelezettség, mennek közepén mintha nem volna holnap.
Így a jobb szélső sáv lényegében üres, ott mégse mehetsz el mellette szabályosan.
Így lesz a 3 sávos útból 2 sávos... 😃
“ Ez azért okoz gondot, mert ebben az országban a magyar csak "ismerkedik" a 3 sávval”
Nem magyar specialitás. Nemetek is tele vannak ilyennel. “Mittelspurschleicher” a beceneve, és elvileg büntetendő lenne. Csak sajnos a rendőrök nem nagyon aktívak.
#18 Én a három sávos autópálya középső sávját. Lehet, hogy a KRESZ nem ezt értelmezi annak, de én erre szoktam mondani.
De így legalább érted.
#19 Nem, pont ezaz, hogy a középső sávba beállok és megyek egyenesen, elhaladva a külsőben haladó kamionok mellett balról.
Talán azért, mert őt kilométerenként van tábla az út mellett, ami erre hívja fel a figyelmet? 🤔
Simán elmehetsz mellettük szabályosan, hiszen a saját sávodban nyugodt szívvel mehetsz a megengedett maximum sebességgel.
Magát a miértet én sem értem, de örülök neki így legalább tudok haladni :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!