Miért veszik el a friss jogsisok kedvét a tapasztalt sofőrök?
Amúgy én nem látom, hogy bárki rávágná ezt a "nincs érzéked" dolgot, kicsit túltolja a kérdező a szekeret.
Ez olyan, mint amikor Józsi bácsi beszél a boltban, te meg haza mész és 3 napig azon puffogsz. Holott akár el is engedhetnéd a dolgot, de nme teszed, inkább puffogsz rajta.
Igaza van a 10-esnek.
A vezetést lehet többféleképpen csoportosítani, mi most vegyünk két egyszerű alapot.
A közúti vezetést és a versenyszintű vezetést.
Utóbbihoz valóban érzék kell, az előbbihez viszont elég csak józan ész. Többit megtanulod az oktatódtól.
Igen, csak néha vaktában előznek az emberek. Elgondolkodom olyankor, hogy ő hogyan látja be azt a kanyart, amikor a veszélyes kanyar tábla is kint van, tehát tényleg hót kanyargós az egész. Ilyenkor azon filozok, hogy lehet én vagyok vak. Illetve sokak szerint az is gáz, ha valaki 50-el megy lakott területen belül. Oké, hogy illene többel, de olyan nagy baj, ha én nem akarok?
Persze más egy nagyibb városban ahol lámpa irányít, de felénk pl. tele van gyalogosokkal, kerékpárosokkal a város, akiket hol előzni kell, hol lassítani mögöttük. Nincsenek járdák sok helyen, ezért az utakat veszik igénybe.
"van olyan szitu amit jobban tolerálok nekik."
Valahol ez a gond, hogy alapvetően mindenki mindenkinél is jobban siet és mindenki végtelenül türelmetlenné és agresszívvá válik amint autóba ül.
Holott néha egy kis türelemmel ugyanott lenne, mégis rossz irányba engedi el a dolgot. Valahol azt kellene tudatosítani az emberekben, hogy a vezetés felelősséggel jár. Plusz szigorú pszichológiai alkalmassághoz kötném a jogosítványt.
"Elgondolkodom olyankor, hogy ő hogyan látja be azt a kanyart"
Sehogy.
Sajnos az ilyenek egyszerűen nem gondolkodnak. Lekapcsol az agyuk és csak mennek előre aztán lesz ami lesz.
Nem egyszer tök egyértelmű, hogy jönnek szembe is, nem fog beférni, mindenkinek mentenie kell a helyzetet, mégis bele mennek az előzésbe.
Csak sajnos utána sem azt a következtetést vonják le, hogy azért ilyet nem kellene csinálni, mert nem oké, hanem vagy nem vonnak le semmit, vagy alapvetően úgy állnak hozzá, hogy ők az utak királyai aki elől mindenki eltakarodhat. Ez szoros összefüggésben van a pszichológiai alkalmatlansággal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!