Miért veszik el a friss jogsisok kedvét a tapasztalt sofőrök?
Az elején még tök jól vezetsz, a végére már nem leszel jobb?
Először szerintem tisztázni kellene, hogy végülis mennyire tudsz vezetni. Aztán jöhet a többi.
A vezetéshez ugyanúgy kell egy fajta érzék/affinitás/hajlam, nevezzük bárminek, mint a sporthoz, művészetekhez vagy bármi összetett tevékenységhez. Ahogy ezeknél, úgy a vezetésnél is a gyakorlat egy bizonyos szintig kompenzál.
Nem kell ezt túlgondolni
Én is így gondoltam magamról 3 éves balesetmentes jogsival a kézben, mígnem egy esős őszi napon fejre nem álltam egy kanyarba mert azt hittem, hogy elég 80-ra lassítani.
Azóta viszont tényleg tudok vezetni.
Semmi gond nincs egyébként ezzel, hogy így érzel, nagyon jó dolog, csak emellett a nagy magabiztosság mellett legyél mindig körültekintő. Ne menj bele 100-al kanyarba, csak azért mert tök jól vezet. Pont, hogy azért lassíts mert jól vezetsz.
Ne feledd! Az a sofőr a jó aki mindig épségben haza is ér.
"emellett a nagy magabiztosság mellett legyél mindig körültekintő."
Nem vagyok magabiztos, de igyekszem ésszerűen vezetni.
#3 "Persze ha egy tapasztalt kamionos csinál balesetet, oda nem kommentelnek az ilyenek"
Dehogynem kommentelnek, nézd meg st22lacika balesetes videója alatt a facebook kommenteket. Állandóan szidják.
Az ilyen saját végleteiket, határaikat feszegető emberkék nem lesznek hosszú életűek a vezetésben.
Azt hiszik, az a jó sofőr, aki még úgy be tud venni egy kanyart, hogy nem repül be a susnyásba.
Nem, az a jó sofőr, akinek eszébe nem jut kockáztatni.
És vigyáz a saját, és mások tulajdonára, nemhogy az életére.
De amíg ilyen lazán osztogatnak jogosítványt, a sok versengésben felcseperedett ödönke nem fog agyilag túllépni ezen a közlekedésben sem.
Most tulajdonképpen mi a problémád?
A vezetéshez alapvetően nem érzék, hanem józan felfogás és érettség kell. Én is azt mondom, hogy a jó sofőr nem az aki "határon autózik" hanem aki tudja hol a határ és mindig alatta marad a biztonságos tartományban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!