Hogy lehet mentálisan és pszichikailag felkészülni az utcai bűnözésre, abuzálásra, fenyegetésre, provokációra?
Sokan mondják, hogy az ember járjon el bokszolni, még egyéb önvédelmi tanfolyamra, de engem jobban érdekelne a mentális felkészültség. Alul belinkeltem én egy cikket, hogy nagyjából milyen szituációkról van szó.
Nyilván nem a nyugdíjas alkeszekre gondolok, akiktől tartaz hanem a fiatal, "harcedzett" alakokra.
Beszéltem pár ismerősömmel. Volt, aki azt javasolta közönnyel, fapofával menjek tovább.
Szerintem ez több okból is rossz:
- ha hátat fordítasz, lehet hogy hátbarúgnak, tarkón ütnek stb. Szerintem ez a legnagyobb ostobaság.
- másik, hogy közönnyel sétáljunk el, amellett, hogy a polgártársainkat csesztetik? Hát ezeknek az embereket ez adja a legnagyobb önbizalmat, hogy mindenki fél tőlük, aki még nem az meg elsétál.
Szívesen várok ezzel foglalkozó szakirodalmat, youtube videót, bármit. Angol és magyar nyelvű anyagot egyaránt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!