Miért szeretnek az emberek dudálni? Mire jó az?
Ilyen szituban egy idő után ki kell pofátlankodni, különben ott állhatsz estig.
Én is dudáltam már ilyen helyzetben, amikor az előttem álló nem mert a lassan csorgó kocsisorba besorolni.
Én is dudálok ilyen esetben is, mert egykét szerencsétlen miatt ott állhatnék estig is akár.
Na meg nevelő célzattal, ha valaki hülye volt.
"baleset megelőzésére"
Ez a legritkább esetben van, szinte soha, inkább manőverezzen az ember, mint a dudán tenyerel.
Amúgy akkor minek találták volna ki a dudát?
Falun nyomkodni, hogy csá béla, vagy megjöttem/elmentem, és jelezni mindenkinek?
Gyerekek, a sürgetés parasztság. Nyilván nem mindenki egyformán jó sofőr, de ha egy eleve bizonytalan vezetőt tovább stresszelsz a dudálással, annak nagyon csúbya vége is lehet. Utána meg a megdurvább közúti terminátornak is lelkiismeret-furdalása lesz egy esetleges baleset miatt, csendes éjszakákon.
Ezzel együtt én szívesen használom a dudát visszajelzésnek. Ha valaki a testi épségemre tör, ki fogom fejezni a nemtetszésemet. Ha valaki egyértelműen, vitathatatlanul pofátlan, az is tudni fog róla, hogy ez nekem nem tetszik. Ugyanis hiába hiszik sokan, hogy egy-egy notórius szabálysèrtőt nem fog èrdekelni holmi dudálàs, az emberi psziché nem ilyen: minél több negatív visszacsatolást kap, annál inkább igyekszik változtatni a viselkedésén.
Van ennél rosszabb is: tegnap a jó pénteki csúcsidő közepén, belvárosban a lehető legnagyobb lámpás kereszteződésben, jópár tucat emberrel pár méteren belül, egy retardált kamionos beletenyerelt a dudába, ahogy a gyalogosok mentek át a zebrán. Nyilván szinte az összeset a szívbaj kerülgette. Nem tudtam mi történt, de egy jó 10 másodperccel később mikor elindultunk, akkor láttam, hogy még mindig erőteljesen röhögött.
Na az ilyet kérdés nélkül ott helyben rántanám ki a kormány mögül, ha rendőr lennék és szemtanúja lennék. A kürt nagyon hasznos, engem már kétszer is "megmentett" (belső sávból úgy akart kívülre sorolni, hogy ott voltam mellette és a kürt hatására még éppen időben visszasoroltak belülre), de aki retardáltan használja, azt kezeljük retardáltként és vegyük el a jogsiját.
én nem dudálok, minek? aki pofátlan, az mindenképpen az..megasztán sok ember félreértheti, azt hiszi neki dudáltak..
éltem Ázsiában, ahol több országban a duda volt az alap. Ott én is dudáltam, de csak picikét, jelzés szerűen..ott buszt vezettem, a jelző dudálás alap volt...de...soha nem volt még karcolásos balesetem sem.
itt más a szitu, aki ideges, vagy megijedt, az dudál..pedig felesleges.
Mondjuk én sosem értettem a sok retkes parasztot akik dudaszóval sürgetik a másikat.
Nyilván nem ok nélkül áll ott az illető, ha sürgeted azzal zavarod és veszélyhelyzetet teremtesz. Ezt kellene felfogni.
Értelme nincs, mert előbb úgy sem fog elindulni a másik.
Nekem hiába dudálnak, nem fogok csak azért belemenni egy veszélyes manőverbe, mert őnagyságának mögöttem fontosabb az ideje mint az én életem és biztonságom.
Sajnos az a baj, hogy a sofőrök jelentős része alkalmatlan a vezetésre. Hiszen aki képtelen higgadtan közlekedni és eldurran az agya mindenen az egyszerűen nem való a volán mögé.
Én is azt mondom, mint az előttem szóló, az ilyet ott helyben kellene kiszedni a forgalomból. Egyszerűen azért mert az idegbetegségével másokat veszélyeztet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!