Mi történik az utakon? Hogyhogy nostanában ennyi baleset van?
Nagyon jó kérdés, és hasznos! A "bátor" kifejezéssel a lényeget fogtad meg! Valahogy a mai vezetők zömének hamis önbizalma van, amit egyrészt a filmipar orientáltságának tudok be, másrészt a túlreklámozott biztonságtechnikának (amiről csak azt halljuk, mikor hasznos, arról kuss van, hogy mikor nem ér semmit), de a legnagyobb felelősnek a képzés hiányosságát tartom.
Én az autósportot tűztem ki célul magamnak, ezért az elmúlt 8 év során elmélyültem a vezetéstechnikában, az autók dinamikájában és az amögötti fizikában, de tanulmányozom a szükséges lélektani hátteret is. Életem leggyönyörűbb időszaka ez, ahogy lassan minden a helyére kerül, összeállnak a részletek, és egyre egyszerűbbé és természetesebbé válnak a dolgok. Ez csodálatos!
Viszont borzalmas is, ahogy ezek tükrében látom, milyen buta, primitív vandalizmus folyik a közutakon! Mindenfelé görcsösen hajszolják az adrenalint, és gőzük nincs arról, mennyire letértek a vezetés igazi élménye felé vezető útról. Méghozzá nagyon rég! Vagy soha nem is jártak rajta.
Szerintem nem csak azt kellene megtanítani a srácoknak, hogy hogyan indulunk hegyre, meg hogyan parkolunk be párhuzamosan. Arra is szükség volna, hogy még a közúti randalírozás előtt megtapasztalják, milyen érzés hibázni, amikor az autó kifut alóluk, és semmit sem tudnak tenni ellene. Mióta léteznek már az ún. "skidpad" típusú tesztpályák, amit csak alkalmazni kellene..
Úgy gondolom, ha az autóvezetők fele elhinné magáról, hogy képes hibázni, az állunk leesne az új közlekedési statisztikáktól.
Több mint 30 eve vezetek Becsben.Többször utazom Magyarorszagra.Igazan felhaborito a vezetesi moral.Udvariassagnak nyoma sincs,nem is szolva a meggondolatlan elözesekröl, ami a masik autosokat is veszelyezteti.
A sok baleset szerintem a rosz utviszonyokra, a jo, gyors autokra es a tapasztalatlan,gyengen kikepzett soförökre vezethetö vissza.
Miért van az, hogy mindenki szerint csak azok az emberek okoznak balesetet, akik bátrak? A sok vakegér, aki a homlokát a szélvédőhöz tapasztja az inkább tehet a sok balesetről! Sokszor azért előznek esetlegesen veszélyes helyeken az un. bátor emberek, mert a vakegér 30-40el megy olyan helyen, ahol 90el lehetne! Nem mindegy, hogy bátor, vagy idióta, mert ezt sokan egy kalap alá veszik!
Én is dinamikusan vezetek és nem azt nézem hogy éppen milyen táblát raknak ki! Arra koncentrálok, hogy minden nap balesetmentesen hazaérjek! Marhára nem érdekelnek a sebességhatárok, tudom, hogy hol kell ésszel közlekedni! Az elmúlt 10 évbe bejött, és be is fog jönni, mert tudom mit bírnak az autóim! Én is bátor vagyok, de nem idióta!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!