Autóbaleset után újra autóba ülni? Várom főként olyanok tanácsát akik jártak már hasonló cipőben.
Nagyjából 2 hónapja autóbalesetet szenvedtem. Nem az én hibámból. A szemből érkező sofőr maradjunk annyiban, hogy nem vezetésnek megfelelő állapotban vezetett és átjött a sávomba. Fél frontális karambol lett, pont a sofőr ülésnél talált el. Én vezettem. Egyedül voltam. Szerencsém volt. Lakott területen belül mentem és épp, hogy csak elindultam otthonról tehát max 30-40 km/h val mehettem. Ez jól jött, mert a szemből jövő messze a megengedett 50 km/h felett jött belém. Sajnos a behorpadt ajtó eltörte a lábamat. Darabos combcsont törés.
A problémám az, hogy azóta borzasztóan rosszul érzem magam kocsiban. Néhány hetente kontrollra kell járnom a kórházba. A szüleim visznek fel, de rendesen rosszul vagyok az úton. Egyszerűen minden más autóst potenciális veszélyforrásként kezelek, hiszen sosem tudhatod épp hirtelen melyik fog áttérni a te sávodba és amit lakott területen belül néhány töréssel megúszol, azt nem biztos, hogy lakott területen kívül túl éled... bár amitől még a halálnál is jobban félek, az az, hogy olyan sérülést szenvedek amiből nem lehet felépülni. Gerincvelő sérülés.. agyvérzés...amputáció. Alig 20 éves vagyok. Nem akarnám az életem nagy részét így leélni más hibája miatt.
Egyszerűen nem tudom feldolgozni, hogy nem én voltam a hibás... ha én hibáztam volna akkor elfogadnám, hogy “Hülye voltam ez van, legközelebb jobban figyelek”
De így... csak a szemből jövő sofőröket tudom veszélyforrásnak tekinteni.
Szükségem van autóra hiszen azzal járok dolgozni. Van céges busz is.. de nem véletlen, hogy nem azt használom... olyan hirtelen fékezéseket csinál a sofőr, hogy már a baleset előtt is féltem beülni mögé.
Jelenleg viszont ott tartok, hogy sem utasként sem sofőrként nem mernék beülni egyetlen egybe sem.
Nem tudom mit csinálhatnék, hogy elmúljon ez az érzés :(
Az az igazság, hogy bárhol érhet baleset, akár a fürdőszobádban is. Nem lehet mindent kivédeni, ezzel mindenkinek együtt kell élni.
Dönthetsz úgy, hogy nem vezetsz többé. Én motort raktam le hasonló megfontolásokból (volt több cinkes helyzet, aztán egy kisebb baleset, mindet más okozta). De az autó alapvetően sokkal biztonságosabb jármű.
Amit én tettem, hogy egy kifejezetten biztonságról híres márka modelljére cseréltemle az autómat. Egyébként a mostanában nagyon divatos SUV-ok is részben ezért terjedtek el; ha ütközés van esélyesebb, hogy felborulnak, de ettől eltekintve tömegük által nagyobb védelmet nyújtanak. Tehát amit tehetsz, hogy veszel egy olyan autót, amiben megbízol.
13-mas nálam most elsősorban nem az a kérdés, hogy merek e újra vezetni, hanem az, hogy merek-e vonaton kívül más gépjárműbe ülni?
Mivel nem én hibáztam így én nem a vezetéstől félek, hanem úgy összességében teljesen mind1, hogy hol ülök kocsiban, én ugyan úgy félek a többi szemből érkező autótól. Ez viszont így nem lesz jó. Nem lehet mindenhova vonattal menni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!