III. kerület, valakinek van esetleg hasonló tapasztalata ebben a kereszteződésben?
Figyelt kérdés
Nem Budapesti vagyok, párszor járok csak erre fele. Már múltkor is ez volt hogy mindenki átment a piroson itt. Én álltam közvetlen a lámpánál, ugye balra kanyarodtam volna. Számoltam, 8-9 percet álltam ott, egyszeruen nem akart váltani a lámpa, a tobbi helyen pedig már 3-4x engedte a forgalmat, csak a mi sávunk nem ment. Mögöttem már dudáltak, piros volt a lámpa mondom elindulok, de ahogy láttam jöttek utánam. Lehet belőle vmi bajom?
Ez az a kereszteződés:
2020. márc. 27. 18:00
1/8 anonim válasza:
Szerintem ez érzékelős. Ha nem állsz rá az érzékelőre, akkor soha az életben nem fog váltani a lámpa.
2/8 anonim válasza:
Valószínűleg túl messze álltál a felfestéstől. BP-en sok kanyarodósáv lámpa érzékelős és ha nem jelez be neki egy autó, akkor elég ritkán vált. 8-9 perc azért erős túlzásnak érzem, 5 perc alatt azért kéne váltania így is úgy is.
3/8 anonim válasza:
Hát, pedig vannak olyan kereszteződések, amik a kisforgalmú iránynak soha nem adnak zöldet, csak akkor ha az érzékelő érzékel valakit.
A helyszíntől nem messze, az óbudai temető kijárata is ilyen, ha nem állsz rá az érzékelőre, akkor örökké ott állhatsz, nem fogsz zöldet kapni.
4/8 anonim válasza:
A Google Street View képén is világosan látszik az érzékelő hurok helye. Ha nem a megállás helyét jelző vonalnál állsz, akkor csak a sokadik ciklusban kapsz zöldet, ugyanis így nem érzékeli az autódat a lámpát vezérlő rendszer. Kisebb forgalmú iranyokban ez bevett rendszer és igazából messze nem csak Budapesten, hanem az országos közúthálózaton és vidéki településeken is alkalmazott módszer ez.
5/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen! Nagyon nagy segítségek voltak a válaszok. Egy éve vezetek, nem találkoztam még ilyennel, de gondolhattam volna. Tényleg köszönöm! :)
2020. márc. 27. 21:01
6/8 anonim válasza:
Ott laktam a temető mellett, arrafele van több súlyérzékelős kereszteződés. Én mindig motorral megyek mindenhova, szívtam is sokat emiatt. Tesco fele is, Burger King fele is ilyen lámpás kereszteződések vannak. Gondolom ez is egy olyan. Én is mentem már így át piroson (Lidl-be kanyaradova ugyanez). Ha nincs kamera, akkor max helyben tud megbüntetni egy rendőr. Ha van kamera, akkor sem fix, hogy megbüntetnek szerintem.
7/8 anonim válasza:
Nem súlyérzékelősek ezek, hanem egy indukciós hurok van az útburkolat alatt es a mágneses térben a föléálló nagy mennyiségű fém okozta változàs hoz létre egy vezérlő jelet. Motorral, biciklivel szívás tud lenni, mert nem elég nagy a mágneses tér változasa. Pontosan ezért van 3-5 ciklusonként beépítve egy kötelező zöld jelzés, persze ettől még borzasztó ott ácsorogni vagy tekergetni a nyakadat, hogy se rendőr ne jöjjön, se valaki mas egy szabad jelzést kapó irányból.
8/8 anonim válasza:
Köszi szépen a magyarázatot :) Én abban a hitben voltam, hogy a súlyt érzékeli. Hát nem tudom, de szerintem ezek között van olyan, ami sose ad zöldet :D Legalábbis érzésre ilyen volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!