A Kamionos szabálytalankodott? Hogy kell előzni vele?
Nincs kamionokra külön előzési szabály. A felvételből nem egyértelmű. Nem látunk előzményt és hátsó képet.
Ami látható az annyi, hogy a megelőzött jármű elé nem ment ki azonnal. Na az egyértelműen szabálytalan lenne. Ha előzés után „ellopod” a másik féktávját, az szabálytalan. Sokan megteszik.
Amikor megvolt már a kellő távolság, akkor már jött is ki.
A Ford viszont zéró követési távolságot tartott, ami megint csak szabálytalan, és önmagára nézve is balesetveszélyes. És jobbról előzött volna, csak azért nem tette, mert látta, hogy nem üres a külső sáv.
Most számomra csak az a kérdés, hogy amikor előzésbe kezdett, akkor hol volt a Ford? És milyen gyors volt? Ez a másik.
Ha még messze volt, akkor elkezdhette az előzést, mert nem teremtett veszélyhelyzetet. A sebességük limitált, ezért ezek a járművek az útra megengedett legnagyobb sebességgel jószerivel csak városban tudnak előzni.
Lehet, ki kellett volna várnia a két személyautót.
Én így látom, de tévedhetek is, persze.
Amit az első írt, figyelmen kívül hagytam, persze a szabályt ismerem.
Magára a látott helyzetre reagáltam csak, tudom, hogy nem is előzhetne.
Az ilyen gyökér fsszopók csinálják az összes autópályabalesetet (nagyon kevés kivétellel)
Se a követési távot nem tartja, aztán nem geszorít meg befékezget a másik előtt.
Sajnálom, hogy a kamionos nem fordította keresztbe.
A kamionos előzése kemény 20-30 mp volt.
Egyébként teljesen példaértékű manőver, nem húzta rá rögtön az előzött kamionra, csak akkor sorolt vissza, mikor már volt követési táv.
Az, hogy épp tilos volt-e akkor előzni, a nap állásából úgy sejtem, hogy igen. Ok, villogjon rá, dudáljon. Hívja rá a rendőrt, nekem mindegy, de aki ilyet csinál azt ott helyben a kamion után kötném.
7-es! Az adott időszakban a folyamatos haladás fenntarthatóságának érdekében ilyen járművek nem előzhetnek. Ebben hibázott.
Maga a művelet, ahogyan végrehajtotta teljesen szabályos volt.
A Ford vezetője meg jól láthatóan bűncselekményt követett el azzal, hogy vészfékezésre és a haladási irányának hirtelen megváltoztatására kényszeríttette.
Igen. Ennek a rendeletnek a KRESZ-en belül az a magyarázata, hogy korlátozott a megengedett sebességük, és sokszor előztek úgy, hogy kis sebességeltéréssel mentek egymás mellett, elzárva az utat a gyorsabban haladók között.
Nem számolom ki (de ki lehet), hogy ha mondjuk 5 km/h eltéréssel előz, akkor az elég hosszú ideig tart.
Le lettem pontozva, pedig írtam, hogy magát a műveletet kérdezted, és ha az előzési tilalommal nem számolunk, akkor a kamionos egy mintaszerű előzést hajtott végre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!