Autópályára felhajtáskor ha még a felhajtósávon jobbról elhaladok egy a pályán haladó lassabb jármű mellett és utána váltok sávot az jobbról előzésnek minősül?
Jobbkézszabály autópályán? ajjajjjj.... :D
Nem, nem neked van akkor elsőbbséged hanem annak aki épp a belsőből tér vissza a külsőbe.
Neked macisajtod van amíg el nem hagyod a gyorsítósávot.
Utolsó, annyiban igazad van hogy felhajtósávról valóban nincs elsőbbséged. Én a háromsávos autópályára gondoltam, ott a külső sávból a középsőbe menve "él" a jobbkézszabály ha valaki épp a belsőből menne a középsőbe. Úgyhogy van pályán is jobbkéz!
https://www.gyakorikerdesek.hu/kozlekedes__egyeb-kerdesek__3..
Igen, csak kamion nem közlekedhet középső sávban. De olyanba már belefutottam, amikor suzukis utánfutóval 100 körül ment középsőben (Balatonról jött vissza BP-re). Mellette mindenki jobbról-balról elment (szabályosan), tehát ha itt aztán forgalmi okokból jobbról középsőbe akarnál sorolni, elsőbbséged lenne azzal szemben, aki balból akar középsőbe, igen.
De tegyük hozzá, hogy ez a helyzet ritka és csak akkor alakulhat ki, ha más már szabálytalan volt (ebben az esetben a suzukis, mert a külső sáv szabad volt, mégsem használta)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!