Friss jogsisként Erdélyt bevállalnátok autóval?19/L
Már több, mint 10 éve járok rendszeresen Romániába és Erdélybe is, eljutottam már egészen Románia keleti határáig, úgyhogy van némi tapasztalatom. Nagyon nem tanácsolom, hogy friss jogosítvánnyal hosszabb Erdélyi kirándolásra indulj elsőként. A 11-es által leírtak mind igazak tetézve azzal, hogy egyrészt bármilyen közlekedési konfliktus esetén külföldiként biztos hibás leszel, másrészt pl. gyorshajtást neked nemigen néznek el a rendőrök, a helyiekkel viszont nemigen törődnek. Legutóbb pl. Ákosfalvánál egy 30-as táblánál "szedtek ki" szinte minden magyart, mert bő 50-el mentek a helyiek után. Én azért úsztam meg, mert tapasztalatból tudtam, hogy ott mindig "fogópont" van.
Azután van néhány "érdekes" körforgalmi megoldás" pl. már Nagyváradon. Nincsenek jelölve a forgalmi sávok, keresztező villamos, stb.
Vagy számíts arra, hogy a sáv fölött nem biztos, hogy a sávra vonatkozó lámpa van, figyeld az alatta lévő festett!!!! kiegészítő nyilat is. És hasonlók.
12es
Sikerült elsütnöd az összes 90es evekből fennmaradt sztereotípiát. Hidd el nekem, a magyar rendőrök százszor hamarabb megszivatják a román autóst, minthogy a roman rendőr csak azért szedjen ki, mert magyarországi vagy. Kicsit kaotikus a közlekedés valoban, de messze nem olyan vészes, ahogy leírjátok. És itt (Erdélyben) is leteznek fiatalok, akik kezdők, és vezetnek.
Inkább még ne vállald be, még itthon is kemény ekkora út.
Ott azért másak a viszonyok , másak az utak.
NAgyon sok és veszélyes szerpentin van és embert próbáló ott vezetni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!