Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Friss jogsisként Erdélyt...

Friss jogsisként Erdélyt bevállalnátok autóval?19/L

Figyelt kérdés
2021. máj. 15. 13:02
1 2
 11/16 anonim válasza:
71%
Én debreceni vagyok, de a román vezetési kultúra egy katasztrófa. Szerintem friss jogsisként (ha az a tipikus érettebb mazsola vagy), akkor nagyon nem ajánlom mert látni fogsz ott mindent (záróvonalon/beláthatatlan kanyarban előzés, dudálás) amitől még egy senior jogsisnak is néha elpattan az agya. Hegyi szerpentin szintén eléggé necces főleg a román utakon. Persze ha tökös csaj vagy és a jogsit is simaliba könnyedséggel szerezted meg akkor nyugodtan vágj bele, de úgyis csak óvatosan.
2021. máj. 16. 21:14
 12/16 Moric15 válasza:
79%

Már több, mint 10 éve járok rendszeresen Romániába és Erdélybe is, eljutottam már egészen Románia keleti határáig, úgyhogy van némi tapasztalatom. Nagyon nem tanácsolom, hogy friss jogosítvánnyal hosszabb Erdélyi kirándolásra indulj elsőként. A 11-es által leírtak mind igazak tetézve azzal, hogy egyrészt bármilyen közlekedési konfliktus esetén külföldiként biztos hibás leszel, másrészt pl. gyorshajtást neked nemigen néznek el a rendőrök, a helyiekkel viszont nemigen törődnek. Legutóbb pl. Ákosfalvánál egy 30-as táblánál "szedtek ki" szinte minden magyart, mert bő 50-el mentek a helyiek után. Én azért úsztam meg, mert tapasztalatból tudtam, hogy ott mindig "fogópont" van.

Azután van néhány "érdekes" körforgalmi megoldás" pl. már Nagyváradon. Nincsenek jelölve a forgalmi sávok, keresztező villamos, stb.

Vagy számíts arra, hogy a sáv fölött nem biztos, hogy a sávra vonatkozó lámpa van, figyeld az alatta lévő festett!!!! kiegészítő nyilat is. És hasonlók.

2021. máj. 17. 07:56
 13/16 anonim ***** válasza:
65%

12es

Sikerült elsütnöd az összes 90es evekből fennmaradt sztereotípiát. Hidd el nekem, a magyar rendőrök százszor hamarabb megszivatják a román autóst, minthogy a roman rendőr csak azért szedjen ki, mert magyarországi vagy. Kicsit kaotikus a közlekedés valoban, de messze nem olyan vészes, ahogy leírjátok. És itt (Erdélyben) is leteznek fiatalok, akik kezdők, és vezetnek.

2021. máj. 17. 08:00
 14/16 anonim válasza:
65%
Ez ténylegilyen "attól függ" kérdés. Egyik barátnőmnek is friss a jogsija, nagyon jól vezet, pedig én tényleg nagyon kevés ember mellett nem félek a kocsiban, de ő az egyik. Hát másik barátaim meg már majdnem 1 éve vezetnek de még mindog nem merném az életemrájuk tenni.
2021. máj. 17. 10:33
 15/16 anonim válasza:
55%
Friss jogsival/kb.5000 alatti levezetett km./elegendő lesz egyetlen petrencés rudat szürkületben nem észrevenni és ha szerencséd van akkor hosszú kórházi ápolással megúszod.Más közlekedési kultúra,ha már megszoktad az itthonit,több sikeresen megoldott váratlan szituáción vagy túl akkor kezd el megismerni a "különlegességeket".
2021. máj. 17. 11:42
 16/16 anonim ***** válasza:

Inkább még ne vállald be, még itthon is kemény ekkora út.

Ott azért másak a viszonyok , másak az utak.

NAgyon sok és veszélyes szerpentin van és embert próbáló ott vezetni.

2021. máj. 17. 20:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!