Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Ha jön egy kéklámpás gépjármű,...

Ha jön egy kéklámpás gépjármű, és el szeretném engedni, akkor merre indexeljek?

Figyelt kérdés

Abba az irányba, amerre elengedem, vagy arra, amerre én lehúzódom?

Mindkettőt látom nap, mint nap...

2021. máj. 8. 19:00
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
82%

Ha üres az út akkor semmit nem kell tenned, tartod a kormányt egyenesen és ő majd szépen megelőz.

Forgalmas helyen lehúzódsz, azt jelezheted irányjelzéssel de mindig abba az irányba ahová húzódsz.

2021. máj. 8. 23:40
 12/17 anonim ***** válasza:

Villog? Nénóz? Ha nem akkor egy tök közönséges kocsi és semmi extrát nem kap.

A villogással a te manővered jelzed, azaz ha jobbra indexelsz akkor jobbra húzódsz le. Hogy a fenébe kaphattál jogsit? Ha nincs még, miért nem az oktatót kérdezed?

2021. máj. 9. 00:51
 13/17 anonim ***** válasza:
78%

Mi ez a marha kérdés????

Jobbra villogsz, jobbra mész, lehúzódás után megállsz. Ez esetben balról előzhetnek, elmehetnek melletted.

2021. máj. 9. 00:53
 14/17 anonim ***** válasza:
71%
Szoktam nézni mentős, vérszállító videókat (pl. Vérlovagok, LightbarMarci). A hivatásos sofőrök mindig azt mondják, hogy amerre lehúzódsz, arra indexelj. Ha egy helyben maradsz, akkor pedig vészvillogót használj. És amit itt valaki írt hogy ne indexelj, az nem igaz, nagyon jól jön nekik hogy már a kocsi megindulása előtt tudják, merre fogsz menni.
2021. máj. 9. 07:26
 15/17 anonim ***** válasza:
38%

"És amit itt valaki írt hogy ne indexelj, az nem igaz, nagyon jól jön nekik hogy már a kocsi megindulása előtt tudják, merre fogsz menni"

Ez egyébként alap dolog, nem kell nénós autó hozzá. Ha a széles egyirányú utca jobb oldaláról a balba húzódsz át, akkor is villogni kell. Ha nem teszed, vizsgán már húzzák is a rovátkát (nekem is behúzták amikor elfelejtettem)

2021. máj. 9. 10:47
 16/17 anonim ***** válasza:
75%

Mivel a lehúzódás is irányváltás, így egyértelmű, hogy jelezni kell, sokan nem szokták, pedig az elég balesetveszélyes, mivel a megállást is irányjelezni kell, másrészt a kéklámpás nem tudja, mi a szándékod, csak annyit lát, h felvillan a féklámpa.

Fentebb meg jól írták. Általában a 4-6-os vonalán szokta a Combinos balra indexxel jelezni, ha szabad a pálya, főleg ívben, ha nem látja a nénós kocsi, mi van előtte.

2021. máj. 9. 11:02
 17/17 anonim ***** válasza:
78%
De a villanyos nem tud lehúzódni, csak pislogni. Ők meg kapnak erre külön kiképzést, sőt akár ukázt is.
2021. máj. 9. 11:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!