Ilyenkor mi a helyes?
Nemsokára vizsgázni fogok majd forgalmibol. Minden teljesen jól megy, viszont nem rég egy órán amikor sávot váltottam volna, ugye a tükörbe néztem. Jött kocsi, lassítottam, majd villantott hogy menjek. Így is tettem volna, amikor az oktató beletaposott a fekbe, és a kormányt is elkapta, hogy jön hátulról kocsi mit képzelek. Persze mondtam,intett és villantott. De erre az volt a válasza, hogyha ilyen csinálok a vizsgán akkor instant megbukok stb.
Ha vizsgán ugyan ez a szituáció lenne, hogy jön a kocsi hátul, de villant ezért sávot szeretnék váltani, de az oktató belenyul a kormányba, és a pedálokba akkor megbuktam?
A villantás nem szabályos dolog, ha baleset lesz belöle, akkor ugyanúgy bíráljak el, mintha nem villantott volna.
Szóval ezt nem szabad figyelembe venni, csak a hivatalos közlekedési szabályokat.
Megállt és úgy villantott, de az oktatom utána nyúlt bele,hogy mit képzelek. Mivel ő nem látta nem történt meg.
Azért vigyázz a való életben is a másik autó villantásával!
Sok országban ezt jelenti:"ott maradsz ahol vagy, állj meg!"
Sok kamionostól hallottam, ha bizonyos országokban rávillantasz valakire, az nem fog kimozdulni a sávjából, lehet, hogy meg is fog állni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!