A rendőrnek kell bizonyítania?
Erdélyben éle.
Nem ismerem a magyarországi szabályokat, de nálunk az alábbi a hekyzet:
Ha vezetes kozben a sofőr használja a telefonját 850 lejes (kb. 55 ezer forint) pénzbírságot szabad hat ki, amennyiben más kihágást nem követett el. Ha más kihágassal társul a tekefonozas befonhatja a vezetői engedélyt.
Ma pontosan igy jartam. Vezetes kozben látványosan meg támasztottam a konyokemet az anyósülés váll támaszába, tenyerem pedig a fejem tamasztjttam. A. Mögöttem haladó rendor megállított, majd közölte hogy latta ahogy telefonálok. Övem nem volt bekötve, ezert bevonta az engedélyem.
Hiaba magyarazkodtam, hogy nem telefonáltam, “neki ne magyarázzak, ő látta.
Ilyenkor mi van? A rendőrnek nem kell tudnia bizonyítani, csupán nekem?
Hát eléggé úgy nézhetett ki, hogy telefonoztál. Mivel mint ahogy írtad ez látványos is volt, arról van is felvétel, amit látott a kamera. Lehet telefont nem láttak, de eléggé félreérthető helyzet. Ráadásul nem fogtad 2 kézzel a kormányt sem, az is baleset veszélyes. Nem csak a telefonnal lenne baj normál esetben sem, hanem azzal, hogy tartósan nem a kormányt fogod.
De lényeg a lényeg, van róla valami felvétel is erről a pózodról, az öved se volt bekötve, akkor miért pont ezt tartanád??
1. Nekem szénné van fóliázva a kocsim (20%). Így ezen keresztül nem láthat semmit, ha mögöttem jön. :D
2. Ha ilyennel megállít: "Jól van, mutasson róla videofelvételt".
Nyilván a pénzre ment, ha felkínáltál volna valami kis (?) "jattot", akkor nem feszegeti tovább...
Ha meg nem: Jelentsen fel. Ott a híváslista, az alapján el tudják dönteni, hogy épp akkor beszélgettél-e.
Semmit nem szabad aláírni, és elismerni, ha nincs róla fotó vagy videó.
Pont.
A legfontosabb kérdés: tényleg nem telefonáltál vagy csak így adod elő itt? :) Miért nem mutattad meg a híváslistádat?
Amúgy meg már önmagában azért jár a f..szkorbács, hogy nem vagy bekötve. Hogy lehet ennyire kretén valaki még most is? Az összes autóban automata biztonsági öv van, abszolút nem zavar a mozgásban vagy a kényelemben. Csak magadat és másokat védesz vele, mert nem szállsz bele mások kocsijába a szélvédőn keresztül...
A híváslistát felajanlodtam, hogy megmutatom, de erre az a valasz jott hogy rengeteg alkalmazáson keresztul tudok telefonálni.
Az övet meg nem kötöttem be, ezzel egyet is ertek, jogos volt erre a büntetés. Egyebkent ez városon belül volt, futar vagyok, csúcsidőben gyakorlatilag 200 méterenként allok meg, ezert nem használok övet.
Egyebkent meg hihetetlen, hogy senki nem a kérdésre válaszol, hanem próbálja osztani az észt.
Végül pedig nem vagyok roman. Azert, mert Erdély Romániához tartozik es megtanultam az ország nyelvet attol meg nem vagyok roman.
#székeky
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!