Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Concorde miért zuhant le?

Concorde miért zuhant le?

Figyelt kérdés
Pontosabban mekkora felelősség terheli a DC-10-est, a kapitányt, fedélzeti mérnököt illetve a karbantartókat?

2021. márc. 19. 09:26
1 2
 11/16 A kérdező kommentje:

WOW, elég érdekes vita alakult ki, de a leírásban szereplő pontosításra nem sikerült válaszolni...

Értelmetlen vádaskodáson kívül nem-igen haladt előre a dolog.

A hármas kommentelőnek ajánlom figyelmébe a report ( [link] 182. oldalát!

A videó érdekes volt. Tényleg eltért a dokumentum filmektől (de a valóságtól nem, mert nem talált ki a fickó új dolgokat.)

2021. márc. 19. 12:38
 12/16 anonim ***** válasza:
100%

10: nem te rád gondoltam.

Egyébként tényleg nem értem. A report már akkoriban is vitatott volt (a Continental is vitatták, nem csak a UK).

Az említett videó nem húz elő semmit a kalapból és nem áltudományos. A valóságtól nem tér el. Mégis egyenlő vagyok egy agyatlan, birka drábik hívővel....

2021. márc. 19. 12:43
 13/16 anonim ***** válasza:
50%
Szerintem a gravitációhoz lesz köze a dolognak.
2021. márc. 19. 13:07
 14/16 A kérdező kommentje:
13: köszönöm a konstruktív hozzászólásod! Még a hármas válasza is hasznosabb volt, pedig az csak az elsőt szidta...
2021. márc. 19. 13:23
 15/16 anonim ***** válasza:
0%
Mert a concord egyre népszerűtlenebb lett és a karbantartására is kevesebb figyelmet fordítottak. Egy negyed évszázada forgalomban lévő gépről van szó ahol már szinte bármi előfordulhat, ez esetben a bal hajtóműben. Elég egy nagynyomású fém üzemanyagcső repedése a turbinaházon majd ráhúzni az utánégegőt és meg is történt a baleset. Egy kis letőrt vacaktól nem gyulladt volna ki a rolls hajtómű ebben biztos vagyok.
2021. ápr. 16. 22:03
 16/16 qkker1 ***** válasza:

"Egy kis letőrt vacaktól nem gyulladt volna ki a rolls hajtómű ebben biztos vagyok."

Az üzemanyag-tartály lukadt ki, és a kifolyó nafta gyulladt be!

2021. ápr. 17. 21:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!