Teljesen kezdő vezetőként mennyi idő alatt lehet belejönni hosszabb utak vezetéséhez pl.600km egy nap alatt?
Nagyon sokára tudja azt hiba nélkül lenyomni sok ember.
A monotónia iszonyú alattomos valami.
Nagyon sok autós azért megy le az útról vagy bele a szemköztibe mert eljön az a monotónia és kész a baj.
Egyszerűen kikapcsol az agy bizonyos idő után .
Én először csak az ismert utcákban kóboroltam. Majd kimentem nagyobb forgalolmba, később 100-200 km-es utak.
5-10 év után néha napi 1200-1400 km-es utak. (A végén szinte "kiestem" a kocsiból. Azt hiszem a monoton kerékzaj miatt.)
#12 Ennek pont az ellenkezőjét bizonyították kutatások. Az agy nem kapcsol ki, csak a tudatosság veszíti el a fókuszt, de attól a tudatalatti továbbra is figyel és dolgozik. Felmérések szerint ebben az állapotban sokkal kevésbé hibázik az ember, mert a tudatalatti a reflexekre és az ösztönökre épül, nem pedig a pillanatnyi tudatos helyzetfelismerésre, amibe könnyű belehibázni. Ezt magam is tapasztaltam már, 15 éve játszok versenyszimulátorokkal és előfordul, hogy pl. egy verseny közben eldereng a figyelmem pár kör erejéig és mikor utólag visszanézem a köridejeimet, akkor pont azok a körök nem csak hogy a leggyorsabbak, de a legkonzisztensebbek is. Mióta jogosítványom van, azóta ezt élőben is tapasztaltam már sokszor és ez soha nem vezetett semmi rosszhoz, vezetek normálisan (fedélzeti kamera által alátámasztva és bizonyítva).
Ez persze nem közel sem ugyanaz, mint amikor valaki félholtan elbóbiskol.
600 km levezetni csak autópályán tudsz egy nap alatt.
A vezetés nem olyan nehéz ott, csak a féklámpákat érdemes nagyon figyelni amikor jön a stau... A városi vezetés sokkal nehezebb egy kezdőnek.
18as
Dehogyis, Romániában pl nincsenek autópályák, itt nem ritka, hogy 600 km-t tolunk le egy nap alatt, pl 300 km oda, 300 km vissza, és meg is van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!