Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Hölgy sofőrök miért nem...

Hölgy sofőrök miért nem köszönik meg SOHA, ha beengedem őket bármilyen közlekedési helyzetben? Se nem kapcsolnak vészjelzőt, de még egy intést sem kapok évek óta...ez mitől van náluk?

Figyelt kérdés

2021. márc. 16. 19:47
1 2 3
 21/24 anonim ***** válasza:
Én mindig megköszönöm. Nekem is meg szokták. Úgy vettem eddig észre, hogy nagyon ritka, amikor reakció nélkül marad az előzékenység. És még a BMW-sek is megköszönik! :) Szóval nem tudom, te merrefelé jársz, hogy többségében ilyen tapasztalataid vannak. Vagy csak nem veszed észre.
2021. márc. 17. 12:51
 22/24 anonim ***** válasza:
Én mindig megszoktam és nő vagyok, haha...
2021. márc. 17. 13:58
 23/24 anonim ***** válasza:
0%

Mert ez ilyen magyar hülyeség szokás szerint, hogy "meg kell köszönni" kérdezem én, hogy mit is? Mi az, hogy kell?

A közúti közlekedés alapelve, hogy a többi résztvevőt segítjük, vagyis nincs mit megköszönni. A Kreszben a legelső bekezdések erről szólnak.

Torlódásnál külön jelzik, hogy "segítse a besorolást" egyébként pedig ott az index ilyen esetekre.

A vészvillogó nem köszöngetős kapcsoló, ezt már rég el kellett volna felejteni. Nem is értem, hogy ez manapság valakinek eszébe jut.

Az elsőbbségadásra vonatkozó szabályokról pedig nem kötelező lemondani, sőt nem is kellene, ugyanis a rosszul értelmezett, vagy nem megadott elsőbbség a baleseti források elődleges oka.

Ez olyan, mintha azt sérelmeznéd, hogy a főnök nem köszönte meg, amiért bementél időre hozzá dolgozni.

Összefoglalva segíteni kell a másikat, de nem bármi áron, megköszönni pedig nincs mit.

2021. márc. 18. 11:02
 24/24 anonim ***** válasza:
63%

"Mert ez ilyen magyar hülyeség szokás szerint"

Istenem, ez a hülye általánosítás, hogy minden csak magyar szokás, máshol nincs.. Annyira irritál, hogy hihetetlen. Mindenütt felmerűl ez rendszeresen emberektől, politikában, sportban, autós témákban, bárhol, hogy magyar szokás... Komolyan 2021-ben, mikor mindenkinek van egy rokona legalább külföldön, internet létezik, meg hasonlók, ennyire szűklátókörűek vagytok, hogy azt képzelitek, hogy Magyarországon találták fel a megköszönést vészvillogóval, vagy intéssel? Ezt komolyan így gondolod?

2021. márc. 18. 11:10
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!