Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Ha ez az eset mondjuk busszal...

Ha ez az eset mondjuk busszal vagy teherautóval történik kicsit sötétebb időben akkor mit kell tenni? ( videó)

2021. márc. 13. 21:59
1 2
 1/11 A kérdező kommentje:
Megyek tegnap itt, mondom milyen szép az idő, alig lehet látni, mi lenne ha valaki elémjönne, meg tudnék állni? Erre nem jön egy mellény nélküli gyalogos? Mi van ha én mondjuk valami szélesebb autóval megyek és a maximális megengedettel nem pedig tökölök 60-al ? Úgy volt kiszállok, és odadobok neki egy mellényt, de csak egy volt a kocsiban.. elütöm akkor meg életem végééig szorongok ? Meg az én jogsim veszik el ? Igazságtalan.
2021. márc. 13. 22:02
 2/11 anonim ***** válasza:
84%
Ugyanezt. Lassítás és kikerülés.
2021. márc. 13. 22:20
 3/11 anonim ***** válasza:
17%
A gyalogosokra is vonatkoznak szabályok, ha világítás és fényvisszaverő ruha nélkül sétál az úton sötétben, akkor ő lesz a hibás, ha elütik és nem veszik el miatta a jogosítványt.
2021. márc. 13. 22:23
 4/11 anonim ***** válasza:
65%

Nyilván akkor kikerülöd a gyalogost, aztán lesz, ami lesz. Azért ha elkapod a gyalogost, az biztosan súlyosabb, mintha súrlódsz az előzést végrehajtóval. (Aki utána persze megpördülhet, de még mindig valószínűségekről beszélünk.)

Egy biztos: jól nem jöhetsz ki egy ilyen szituból és bizony a veszélyes üzemre vonatkozó szabályok miatt, ha csak egyetlen pontban is hibáztál (pl. 10-15-tel Vmax felett mentèl), akkor hiába a nehéz észlelhetőség, el leszel marasztalva.

2021. márc. 13. 22:25
 5/11 A kérdező kommentje:
Ha előzést végrehajtót súrolom mondjuk elveszíti az uralmát a jármű felett és neki megy a fának akkor meg én vagyok a hibás..
2021. márc. 13. 22:28
 6/11 anonim ***** válasza:
65%
Megtanulhattad volna, hogy az életben nincs igazság.
2021. márc. 14. 01:14
 7/11 anonim ***** válasza:
79%

5-ös, valószínűségekről van szó.

A gyalogost nem védi kasztni, garantált a súlyos vagy végzetes sérülés.

Az előzést végrehajtó bádogdobozban van , persze nem feltétlenül egyedül, azaz adott esetben igen, kinyírhatsz sok embert is, csak épp kisebb valószínűsége van a személyi sérülésnek. Nyilván ezt szar dolog egy ügyvédi irodában boncolgatni, ha mégis halálos tömegszerencsétlenség okozàsa a vád, de a nagy büdös helyzet az az, hogy te jogi tekintetben veszélyes üzemet működtetsz, mikor vezetsz, a gyalogos meg nem és a kettő találkozásakor igen nehéz kimagyarázni magadat járművezetőként.

És nem kell erre piros gombot nyomni, nem én alkotom a jogszabályokat.

2021. márc. 14. 06:52
 8/11 anonim ***** válasza:

Lassítani/vészfékezni, ha kell balra húzni.

#3 a szerv első kérdése az lesz, hogy "Mit tett meg a gyalogos védelmének érdekében?".

2021. márc. 14. 11:52
 9/11 anonim ***** válasza:
Kérdező, van egyáltalán jogosítványod? Ez már a sokadik video, amit benyomsz ide. Érdekes, hogy állandóan belekeveredsz valamibe, ez nem normális dolog.
2021. márc. 14. 16:21
 10/11 A kérdező kommentje:

Jogsim van. [link]

Csak balfék vagyok, vagy nem is tudom mi van velem, megosztom itt a számomra érdekes dolgokat. Lehet facebookozni kéne. Egyébként velem mindig történik valami, múlt héten töltöm az olajat a kocsiba aztán beleesett egy falevél, tehát , igen.. ez a 3. videó egyébként, és még egy csomó van régről. Volt, hogy rámdőlt egy fa majdnem, 2 másodpercen múlt.

2021. márc. 14. 16:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!