Ha ez az eset mondjuk busszal vagy teherautóval történik kicsit sötétebb időben akkor mit kell tenni? ( videó)
Nyilván akkor kikerülöd a gyalogost, aztán lesz, ami lesz. Azért ha elkapod a gyalogost, az biztosan súlyosabb, mintha súrlódsz az előzést végrehajtóval. (Aki utána persze megpördülhet, de még mindig valószínűségekről beszélünk.)
Egy biztos: jól nem jöhetsz ki egy ilyen szituból és bizony a veszélyes üzemre vonatkozó szabályok miatt, ha csak egyetlen pontban is hibáztál (pl. 10-15-tel Vmax felett mentèl), akkor hiába a nehéz észlelhetőség, el leszel marasztalva.
5-ös, valószínűségekről van szó.
A gyalogost nem védi kasztni, garantált a súlyos vagy végzetes sérülés.
Az előzést végrehajtó bádogdobozban van , persze nem feltétlenül egyedül, azaz adott esetben igen, kinyírhatsz sok embert is, csak épp kisebb valószínűsége van a személyi sérülésnek. Nyilván ezt szar dolog egy ügyvédi irodában boncolgatni, ha mégis halálos tömegszerencsétlenség okozàsa a vád, de a nagy büdös helyzet az az, hogy te jogi tekintetben veszélyes üzemet működtetsz, mikor vezetsz, a gyalogos meg nem és a kettő találkozásakor igen nehéz kimagyarázni magadat járművezetőként.
És nem kell erre piros gombot nyomni, nem én alkotom a jogszabályokat.
Lassítani/vészfékezni, ha kell balra húzni.
#3 a szerv első kérdése az lesz, hogy "Mit tett meg a gyalogos védelmének érdekében?".
Jogsim van. [link]
Csak balfék vagyok, vagy nem is tudom mi van velem, megosztom itt a számomra érdekes dolgokat. Lehet facebookozni kéne. Egyébként velem mindig történik valami, múlt héten töltöm az olajat a kocsiba aztán beleesett egy falevél, tehát , igen.. ez a 3. videó egyébként, és még egy csomó van régről. Volt, hogy rámdőlt egy fa majdnem, 2 másodpercen múlt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!