Közuti baleset, mennyire büntetnek meg?
Figyelt kérdés
Jobb oldalt az uton lehúzoddtam megállok, körül nézzek semmi fordulok egyszer csak bumm belém......kresz szerint én vagyok a hibás és ezt be is valottam mert a záróvonalon fordultam meg, de a kocsi ami belém hajtott háturról jött az én sávomban szal elég gyorsan kellett mennie h pármásodperc alatt oda érjen a bu..ija a belvárosban övnélkül....az anyós ülésén aki ült nálla annak a szája oldalt kicsit kiszakadt meg lehet az álla eltört, de magánál volt tudott beszélni stb...nah most iyenkor mi van? ki mit kap? Végül is én voltama hibás mert záróvonalaon akartam megfordulni, de ő is azért mert vagy 80-al jött a belvárosban öv nélkül....ezért én kaphatok börtönt? mert hogy a csajnak csúnya volt a feje....:S2010. aug. 15. 09:33
1/10 anonim válasza:
Igen kaphatsz börtönt,de valószínüleg csak fölfüggesztettet. De attól is nagyon függhet,hogy milyen volt az előéleted.
2/10 A kérdező kommentje:
Ja igen bocsi........ nem vagyok büntetett előéletű, nem volt még ilyenem ez volt az első balesetem ( 3éve jogsi ), nem voltam ittas, bevoltam kötve, és bevalottam a helyszínen h én voltam a hibás...
2010. aug. 15. 09:40
3/10 anonim válasza:
pénzbüntetés szokott lenni, súlyos esetben elveszik a jogsit. apámmal volt tavaly hasonló, ők peren kívül egyeztek meg, de készülj fel, nem olcsó.
4/10 A kérdező kommentje:
Akkor börtön nem jár érte? de a büntetést lelehet dolgozzni közmunkával nem?
2010. aug. 15. 09:57
5/10 anonim válasza:
Hát,valahogy be kéne bizonyítanod hogy gyorsan hajtott,és persze öv nélkül,akkor ő is szabálytalan volt,és gyakorlatilag ha lett volna öv akkor semmi bajuk nem lett volna.
6/10 anonim válasza:
A helyszínelők a féknyomból megtudják állapítani mennyivel ment az autó,egy orvosszakértő megtudja állapítani,hogy bevolt-e kötve vagy sem.
Ám ezért kaphat 30 ezer forint birságot +10 ezret az övért.
De a kárt a te biztosítódnak kell állnia,ezért nem fogsz börtönt kapni,se felfüggesztettet,csupán durván megemelkedik a biztosításod és oda a kocsid:SAmi sztem saját zsebből megy,kevesen kötnek biztositást,én is csak kötelezőt
7/10 A kérdező kommentje:
Azt értem de a bibi az hogy a másik kocsiban az anyósülésen a csjank felszakadt a szája meg az állával is lett valami sztem.....és h ebből én mit kaphatok? :s köszi...
2010. aug. 15. 21:16
8/10 anonim válasza:
pontosan ezért szeretném belevetetni a KRESZ-be hogy baleset esetén mindig a gyorshajtó legyen a hibás! Támogass ebben! Akkor most nem lennél hibás :)
Így sajnos te vagy a hibás, ez tök egyértelmű. A másik fél is. Nem tudom mit kaphatsz...
10/10 anonim válasza:
Meg tudnád írni, hogy milyen fejlemények vannak mostanra az ügyben? Kíváncsi vagyok, mi lett a végkifejlet!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!