KRESZ kérdés. Válasz?
Lakott terülten kívül egy 2 sávos főúton, ahol 90 km/h a megengedett legnagyobb sebesség, 2 autós megy egymás mellett 60 km/h-val, "A" a külső sávban, "B" pedig a belsőben. "B"-t utoléri egy harmadik autós, "C". Ő meg szeretné előzni "B"-t, ezért beáll mögé kellő követési távolságot hagyva. Mivel "B" nem húzódik ki a külső sávba, ezért "C" jelzi számára az előzési szándékát. "B" ezt követően sem tér vissza a külső sávba. Emiatt "C" felgyorsít és záróvonalon keresztül a szembejövő sávban megelőz "B"-t.
Ki szegte meg a KRESZ-t ebben az esetben?
Volt már ilyen helyzetem, azért is kérdeztem. 5-6 percet mentem "B" mögött mint "C", és nem húzódott ki. De nem előztem meg, mert egy kereszteződésben másfele mentünk.
Mondjuk ha kamiont írtam volna "A"-nak is meg "B"-nek is, az lehet realisztikusabb lett volna, azok néha tényleg percekig előznek.
B abban hibazott, hogy nem tartotta be a parhuzamos kozlekedes szabalyait es azonos sebesseggel, folyamatosan a belso savban haladt.
C abban hibazott, hogy nem varta meg amig B elmegy elole es zarovonalat atlepve elozott. Ez a zarovonalas szabalysertesen tul, kimeriti az agressziv vezetes fogalmat es ugyancsak kimeriti a masok veszelyeztetese cimu fogalmakat is.
B és C is hibázott. B elmulasztotta a jobbratartást és indokolatlanul akadályozta a forgalmat.
C átlépte a záróvonalat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!