1x1 sávos főútvonalon, 90-nel, nagy forgalomban biciklist biztonságosan megelőzni?
Figyelt kérdés
Biciklis kikerülésénél városban is nagy távolságot tartok, mégis csak ő a "sérülékenyebb". Főútvonalon viszont nem mindig van lehetőség az ő sebességére lelassítani, hogy aztán majd ha nem jön szembe senki, megelőzzem, mert belém csattannak hátulról. Melyik megoldás lehet a legbiztonságosabb?2021. jan. 13. 22:37
21/25 anonim válasza:
Bírósági ítélet meg mellékes, mert Magyarországon nincs precedensjog. Szóval, hogy 1 méter, vagy 3 méter lesz megítélve, mint biztonságos oldaltávolság, mindig az adott ügytől függ.
22/25 anonim válasza:
20
Nincsen ilyen!
De belinkeltem egy bírósági ítéletet, amiben az 1 méter LE VAN ÍRVA!
23/25 anonim válasza:
21
Oké.
Abban megegyezhetünk, hogy a 0-50 centi az NEM biztonságos oldaltávolság?
24/25 anonim válasza:
Magyarországon nincs precedensjog. Tökmindegy hogy 1m-t határozott meg egy bíró.
25/25 anonim válasza:
Úgyis le leszek pontozva de erre azt tudom mondani, hogy attól függ.
Ha kellő széles az út (két oldalt fehér folytonos vonallal ellátott + mini leállósáv) és a biciklis a vonalon vagy leállósávon halad akkor elveszem a gázt, szorosabban kihúzódok a felezővonalhoz és elhaladok mellette.
Amennyiben nincs ilyen széles az úttest, lefékezek de nem hirtelen, hanem fokozatosan csökkentem a sebességem, kiteszem időben az irányjelzőt, hogy a mögöttem lévő számítson kissé rendellenes dolgokra majd ha tiszta az út előzök.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!