1x1 sávos főútvonalon, 90-nel, nagy forgalomban biciklist biztonságosan megelőzni?
"Főútvonalon viszont nem mindig van lehetőség az ő sebességére lelassítani"
Ezt nem értem. Hogy a francba? Nem fog a fék? Mi az, hogy nincs lehetőség lelassítani? Alapból olyan sebességgel haladsz, hogy a felmerülő akadály előtt meg tudj állni.
Ahogy előttem is írták, ha beléd csattannak, az szar ügy, de ha te csapod el a drótszamarast, mert épp meglöki a szél vagy kerül egy gödröt, akkor teljesen mindegy, mivel védekezel, az az alap, hogy te mész a böribe, és majd innen jöhetsz esetleg egy jó ügyvéddel vissza a felfüggesztettig.
Nézzetek egyszer körül Nyugat-Európában. Ha nincs meg a másfél-két méter oldaltáv, akkor akár kilométereken keresztül követik a bringást. Ez van. Ez a mentalitás-belio különbség Európa és a Balkán között.
„Nézzetek egyszer körül Nyugat-Európában. Ha nincs meg a másfél-két méter oldaltáv, akkor akár kilométereken keresztül követik a bringást. Ez van. Ez a mentalitás-belio különbség Európa és a Balkán között.”
Ezt sokszor megtapasztaltam. Korábban írtam az osztrák példát, amit követek.
Szabadidős kerékpáros klubbal jártam a világot sok éven át.
Olyan sem az osztrákoknál, sem a németeknél nem tapasztaltam, hogy közel mennének a bringáshoz.
Ha nem tudnak nagy oldaltávval biztonságosan előzni, akkor ahogyan te is írod, akár kilométereken át maradnak mögötte. És nem a nyakán, hanem olyan 10-20 métert legalább tartva, de inkább többet.
Sok autós nem érti, hogy azon a felületen, amelynek hibáiból semmit nem érez, egy bringás simán fejre tud állni. Egy kis lyuk, egy pukli is elég az eséshez.
15-nek
https://www.youtube.com/watch?v=fbP38PY19eo
0:17 bírósági ítéletből:
"...1 méteres, biztonságos oldaltávolság..."
A KRESZ ugyan nem szabályozza, de a bíróság kimondta a minimum távot. Ez tényleg a MINIMUM!
A legtöbb helyen anno úgy tanították, hogy annyi helyet hagyj a biciklis mellett, amilyen magas! Ez egy igazi jó tanács!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!