Szabad forgalmommal szemben parkolni, ha van kialakított parkolóhely?
Köszönöm mindenkinek. Kisváros egyébként. Igazából eddig meg lehetett állni szabályosan a jobb oldalon is, de kerékpáros nyomot tettek az útra és így már nem lehet. Na nem baj ha nem szabályos akkor sétálunk kicsit :)
Igazából megfordulást nem tiltja semmi, szóval az szabályos lenne, hogy megfordulva beállok párhuzamosan, majd onnan megfordulva kiállok, mégha hülyeség is. Na mondjuk úgy, hogy nem lehet mindenre szabályt írni. :D
13, a kerékpáros nyom nem szabályozza a megállást, várakozást, csak a kerékpársáv.
Amúgy meg ilyen helyzetben teljesen normális kétszer megfordulni, én is így teszek a házunk előtt, holott a többség leszarja.
Na most pont olyan kétirányú utcában vagyok, ahol csak az egyik oldalon lehet parkolni (feldestés nincs).
Itt mindenki úgy áll, ahogy gondolja.
Kaposvár (de amúgy minden ilyen utca ilyen)
Nem azt mondom h szabad, csak érdekesség képpen.
9-es válasz lepontozói ne vezessenek! Leírtam, mi alapján nem.
Ki hogyan áll, vagy mit tapasztal, mellékes.
KRESZ 40. § (1)
"Járművel megállni - ha közúti jelzésből vagy a (2)-(5) bekezdés rendelkezéséből más nem következik - csak az úttest menetirány szerinti jobb szélén, azzal párhuzamosan, egy sorban szabad."
Gondolom, erre a szabályra utalsz.
Viszont: akkor szerinted itt az útra merőlegesen álló autók mind egy szálig szabálytalanul parkolnak? Mivel se közúti jelzés, se a (2)-(5) bekezdés nem engedi meg nekik ott a megállást.
Énszerintem meg ez az (1) bekezdés csak az úttestre vonatkozik. Aki nem az úttesten tartózkodik, arra nem.
Én meggyőzhető vagyok, ha szerinted nincs igazam, akkor linkeld a jogszabályt. Vagy ami tiltja a bal útpadkán való parkolást, vagy ami megengedi a parkolást a linkelt képen ácsorgó autóknak. Vagy legalább egy erre utaló szakcikket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!