Gyalogosként hány percig foglalhatok le egy parkolóhelyet? Ha 5 percen belül megjön az, akire várok, akkor oké?
Akkor foglalhatod el a parkolót, ha fel tudsz mutatni egy fizetett parkolójegyet..aztán várod, hogy jöjjön az autó is. Ez talán az egyedüli megoldás.
Nyilvános, nem fizetős parkolóhelyet nem tarthatsz semeddig, kivéve, ha sokkal erősebb vagy azoktól, akikre vár.(vagy jobban tudsz futni)
A költözés, vagy bútorszállítók, esetleg vízművek érkezésére lehet kitenni egy bóját, oszlopot, felirattal persze. Namost mindig vannak erősebbek.
Előttem is sokan parkolnak, nem zavar, mert van beállóm. De amikor nagy ágakat akartam levágatni, bizony ki kellett tenni a táblákat, és az okot..megértették, arra a napra nem állt oda senki.(persze némi morgás volt)
Jogilag - már amennyiben közterületről beszélünk - semeddig nem foglalhatsz le egy parkolóhelyet úgy, hogy nem állsz be rá egy autóval.
Tolerancia szempontjából én pl. azt nem fogadnám el, hogy állsz a parkolóhelyen, mert "mindjárt jön a nagyi és hozza a lekvárt aztán foglalom neki a helyet". Azt viszont elfogadnám, hogy "bocsi, költözésben vagyunk, itt van mögöttem a kanapá meg a ruhásszekrény és 3 perc múlva itt a fuvarozó". De ez meg abszolut személyfüggő, hogy ki mit tolerál.
"fizetek mondjuk 5000 forintot, és akkor pár órára lefoglalhatok egy fix parkolóhelyet. Szerintetek?"
Lehet ilyet, közterület foglalásnak hívják de egy egész hónapra ki kell fizetni.
# 5
Ez olyannyira jó ötlet, hogy van is ilyen: az a neven, hogy közterület használati engedély.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!