Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Ki lett volna a hibás az...

Ki lett volna a hibás az alábbi esetben?

Figyelt kérdés
Kereszteződésben védett útra kanyarodtam ki, de rögtön egy zábrán ment át egy gyalogos,meg kellett állnom.. De valamennyire még az autó hátulja ferdén állt, szóval nem voltam 100%-osan párhuzamos a védett úttal. Akarok indulni és a mögöttem lévő is elindult, elfért melettem. Nyomtam egy satut, nem lett gond.
2020. dec. 6. 08:22
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
100%

Nem voltatok elsőbbségi viszonyban, mivel jóval korábban kikanyarodtál, mint hogy ő odaért volna.

Egyszerűen egy szabálytalan kikerülést hajtott végre a másik autós.

2020. dec. 6. 09:09
 12/15 A kérdező kommentje:
En is erre gondoltam, koszonom a valaszokat
2020. dec. 6. 09:21
 13/15 anonim ***** válasza:
Aki hátulról beléd jön. Egyetlen kivétel, ha indokolatlanul fékezel. A gyalogos elég jó indok.
2020. dec. 6. 09:37
 14/15 anonim ***** válasza:
Ez nagyon is a konkrét körülményeken múlik egy baleset esetén. Így leírva el tudom képzelni azt is, hogy te már egészen lapos szögben álltál a védett úthoz képest és a másik autós már az út felezővonalát átlépve kerülne ki téged. De azt is el tudom képzelni, hogy te még nem voltál egyértelműen a védett útvonalon, hanem csak félig-meddig és simán érzékelhette úgy a védett úton haladó, hogy még elsőbbségadási kötelezettséged van felé.
2020. dec. 6. 09:49
 15/15 Beviz Elek ***** válasza:
Nem tudom mennyire csoroghattál ki ha a fékezésen múlt, tehát simán elment melletted/előtted.
2020. dec. 6. 09:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!