Ha nem kapnál büntetést haladnál a leálló sávon, vagy átmennél a piroson?
Maszkos kérdés tovább gondolva. Olvasom ha nem lenne kötelező az a szabály akkor nem hordanák az emberek.
Közlekedésünk is szabályokra épül. Ezért vagyok rá kíváncsi, hogy ti át mennétek a piroson ha nem lenne érte büntetés, vagy csapatnád a leálló sávon esetleg buszsávon?
A piros lámpát te a büntetés miatt tartod be? Komolyan? a 40 tonnás kamion ami jön keresztbe, vagy a babakocsit toló anyuka a zebrán az mindegy?
Leállósáv is hasonlóan veszélyes. Poros, szűk, nem számítanak rád.
Amikor elhalad a csigalassúságú tehervonat az egyetlen vágányból álló pályán, de még egy percig piros a lámpa, 100%-ig biztonságos az átkelés, mégis szabálytalan.
Éjjel a buszsávon haladni a szinte kihalt városban szintén teljesen felfordulásmentes dolog, mégis szabálytalan.
Ilyenkor ezeket megtenném szívem szerint, de nem akarok galibát. Máskor vagy más körülmények között viszont a józan ész diktálja azt, hogy még büntetlenség ellenére se tegyem meg, mert balesetveszélyes vagy felborítja a közlekedés rendjét.
Piroson biztos nem mennék át, egyrészt úgyis le kell lssítani, körbe nézni, hogy jön-e valaki. Onnantól meg már mindegy, ha kivárom azt a pá másodpercet.
A leállósáv téma meg ott veszíti értelmét, hogy ha nem büntetik, akkor mindenkinek az lenne az első, hogy ott próbál előnyt szerezni és beállna ugyanúgy az egész mint a forgalmi sávok.
Igen, olyan helyzetekben, ami nem balesetveszélyes (mint már fentebb írták is), simán áthágnám a szabályokat. Most csak azért nem teszem, mert ilyen esetekben is megbüntetnek, ha nincs szerencsém.
De a maszkos dologhoz annyit, hogy múltkor ki kellett szállnom Bp-n az autóból és addig az 5 percig nem volt rajtam maszk, mert elfelejtettem, hogy fel kéne venni. Ahol én lakom, ott nem kell maszk az utcán, így nem is hordom.
Régebben volt egy fénysorompós vasúti átjáró, ahol időnként elromlott a fényjelző és állandóan pirosat mutatott. Mivel ez egy forgalmas út volt, pillanatok alatt komoly kocsisorok alakultak ki. A poén az volt, hogy az úttól jobbra-balra a síneket már rég felszedték csak a lámpát elfelejtették kikapcsolni.
Az emberek nagy többsége, annak ellenére, hogy látta a helyzetet mégsem mert áthajtani a piroson.
Ha látom egy szabály értelmét, betartom.
Én gyalog és tömegközlekedéssel járok, bevallom, gyalog átmegyek a piroson, ha se közel, se távol nincs autó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!