Valakinek miért hogy 1 cm-re leparkol a másik autó mögé?
én pont így vagyok, csak újabb autóval. Nincs mit tenni, kidoddzsemezni, oszt annyi. A gyönyörű dukkóm sérüléseit ilyen helyeken szereztem. Ajtót kicsapja, bevásárlókocsit nekitolja, megkarcolja a dzsekijéből lógó kulcs-csomóval, stb..
A lehető legtávolabb állok meg ahol senkii nincs . Egy óra múlva jövök az autómhoz, már körbe van állva. Érthetetlen.
A parkolás kényes kérdés, mert hol és merre teszi. Pest belvárosban például alapból centikre állnak be, annyira szűk helyek vannak.
A másik eset sem jobb, mikor lakótelepi parkolóban mindenki majdnem 1 autónyi távolságra áll be és sokkal kevesebb a hely. Nyilván megértem, mert nem akarják, hogy rá legyen nyitva.
Én igyekeztem mindig normálisan állni, nem ráállni, korrigálok ha kell. De így is minden ajtómon van rányitás.
"Ilyen esetben hívhatsz rendőrt, aki akár el is szállíttathatja a szabálytalanul parkolót."
Ezzel kettő probléma van, 2-3 órát kell várni és nem szállítják el. Közteresek sem.
Ácsi. Én sokszor parkolok a budapesti belvárosban, adott esetben igen kicsi helyekre is. Ilyen esetben az előttem és mögöttem lévő autók között igyekszem egyenlő távot hagyni. Ez mindaddig elegendő, amíg nem kerül a kettővel előttem vagy mögöttem parkoló autós is ugyanebbe a szituba, konkrétan befalazva az előttem vagy mögöttem állót úgy, hogy nulla bunkóság áll a háttérben. Kéretik tehát ennek az eshetőségnek a tudatában "dodzsemezni".
(Ugyanez az eset, amikor látszólag két helyet foglal valaki egy felfestés nélküli párhuzamos parkolási rendű utcában. Simán lehet, hogy különböző méretű járművek cserélődtek előtte, mögötte, mire kialakul a helyzet, amiben túl nagy hely marad ki mindkét irányban. Ennek az inverze az , amit fent leírtam.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!