Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Óvodák » Mi lehet a baj? Megszokja...

Mi lehet a baj? Megszokja majd vagy lehet másik oviba kell majd íratni? Valakinél volt ilyen?

Figyelt kérdés
November közepétől kezdte a kislányom az ovit,október 31.én volt 3 éves. Az első két hétben jól érezte magát aztán a harmadik héten minden nap amíg ott volt csak sírt,ordított. Aztán beteg lett meg ugye jött a szünet... Tegnap kezdte megint,tegnap is meg ma is csak ordított, nem eszik egy falatot sem, inni sem akar ,na meg így pisilni sem pisil. Nem mondja hogy mi a baj. Ma azt mondta az óvónő hogy nagyon fárasztó volt az egész napos ordítás,de majd megszokja a gyerek az ovit. Reggel 8-ra viszem és negyed egyre megyek érte. Vegyes csoporta jár ha ez számít valamit. Történhetett valami vagy csak nehezen szokik be? Mikor megyek érte és meglát onnantól kezdve semmi baja. Valami ötlet?Te mit csinálnál a szívem szakad meg érte? Én egyébként itthon vagyok gyeden az öccsével majd szeptemberben megyek vissza dolgozni.
2016. jan. 5. 13:13
 1/5 anonim ***** válasza:

Nálunk is sírás volt, mi ezt úgy oldottuk meg, hogy elköszönés, átadtam az óvónőnek, és kértem, jöjjön oda az ablakhoz, hogy ha megyek, akkor integessen nekem, ez pl. bejött, dobálta a puszikat, integetett, a végén már olyan jól ment, hogy vártam az ablaknál, de ő nem jött, hanem rohant játszani :)

A vegyes csoport szerintem számít, mennyi korabeli gyerkőc van? Mert ugye a nagyobbak, ha csak nem lányok, és anyáskodók, akkor gyakorta egyedül játszanak, vagy nem tudják lekötni még az óvónők, számtalan oka lehet. Mi is nagyon megszenvedtünk ezzel.

2016. jan. 5. 13:30
 2/5 anonim ***** válasza:

Még várnék a helyetekben, bár az egész napos sírás nem jó, a legtöbb gyerek csak 1-2 percet sír reggel, miután elment anya már annyira nem.

Óvónőkkel is mindenképp beszélnék mit lehetne tenni, rajtuk is nagyban múlik a dolog megoldása. Meg persze biztos az is zavarja a lányod hogy otthon vagy a tesóval és nem érti őt mért kell "lepasszolni" - ő így élheti meg.

2016. jan. 5. 13:34
 3/5 anonim ***** válasza:
Barátnőm fiával ugyan ez volt, szintén vegyes csoport. A kisfiú nem mondta el mi a baj, a barátnőm csak sejtette hogy a vegyes csoport miatt van probléma, egészen más egy 3 éves kisgyerek meg egy 6 éves gyerek, lehet hogy piszkálják de nem annyira hogy nyilvánvaló legyen, vagy csak nem érzi jól magát a nagyok között. Én is mindig féltem a nagyobbaktól. A vége az lett hogy a kisfiút vissza iratták bölcsibe ( ő még csak 2.5 éves volt) de most a bölcsiben is egész nap sír, szóval a helyzet nem lett jobb.
2016. jan. 5. 14:00
 4/5 anonim ***** válasza:
100%
Akkor vedd ki az oviból és írasd be majd szeptemberben újra, ha otthon vagy a picivel. Lehet nem érett meg rá még, vannak ilyen gyerekek. Most még amúgy sem lenne kötelező neki ha októberi születésű, csak idén szeptembertől lesz az.
2016. jan. 5. 14:33
 5/5 anonim ***** válasza:
de ha otthon vagy miért írattad be? Hisz szegényke szenved. Biztos rossz neki hogy te otthon vagy a tesóval, neki meg el kell mennie egy olyan helyre amit nem szeret. Ha otthon lennék, meg se fordult volna a fejembe beadni, főleg hogy látszik, még nem óvodaérett.
2016. jan. 5. 15:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!