Kb. 60-al lakott területen bemérhetnek ha volt kint trafipax?
Én nem láttam, de elvileg mértek. Meg jeleztek is egy autóból.
Viszont úgy tudom, hogy +15 km/h belefér, azt sosem lépem túl és maximum helyszíni bírságot szabhatnak ki.
Köszi.
Olvasd el, mit írtam előtted.
Ha 66-tal mész, és a lézer 69-nek méri, akkor bizony van csekk.
Ha 68-nak méri, akkor még jellemzően nincs csekk, bár volt már rá példa, hogy 60-nál is kiküldték (tévedésből). Ez persze kijátszható, ezért is nem szokták kiküldeni.
"Ha 66-tal mész, és a lézer 69-nek méri, akkor bizony van csekk."
Azért legyünk reálisak: a lézeres mérőeszközök pontossága ennél a sebességnél már nagyon nagyon rég óta tized km/h-ban mérhető. Ha nem mozod az állvány amin a trafi van akkor nagyon nagyon nagyon kicsi az esélye, hogy felfelé/lefelé mérjen.
Ehhez meg kellene nézni egy hitelesítési jegyzőkönyvet, de gyanítom azért hozzák így a határozatot, mert ez gyakorlatilag támadhatatlan.
Én kizártnak tartom, hogy 66km/h valós sebességnél 69km/h-t mérjenek.
Ha nem fordulhatna elő - mindegy, milyen gyakran - 3 km/h tévedés, akkor nem ennyi lenne a méréshatár. Hanem, mondjuk, 0,2 km/h.
Az nem kérdés, hogy tényleg nem gyakori a 3 km/h tévedés, de miért ne lenne lehetséges. Akár mert megbillent a rendőrautó egy elhaladó teherautó menetszelétől, és pont mozgott, amikor mért.
Lényeg, hogy 66-nál a termékét inkább fényezni akaró gyártó, valamint a hitelesítést végző cég szerint is előfordulhat, hogy 69-nek méri.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!